eriders logo
El-løbehjul til børn – her er de bedste (2019) El-løbehjul til børn – her er de bedste (2019)
Vi bringer her de bedste børnevenlige elektriske hjul, som er perfekt til sjov og leg for dit barn - i alle aldre. El-løbehjul til børn – her er de bedste (2019)

De fleste børn er født med en raket bagi, og det betyder, at der gerne skal være fart over feltet! Og her kommer el løbehjul til børn ind i billedet. De er skide sjove at køre på, og du behøver som forælder ikke at bekymre dig, hvis du vælger det rigtige løbehjul.

Et løbehjul med motor til børn behøver nemlig langt fra at have samme power i motoren, som et løbehjul til voksne gør.

Generelt er el løbehjul til børn en anelse langsommere end til voksne, og det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig, når ungerne leger på deres elektriske løbehjul. Og for dem vil det garanteret stadig føles helt vanvittigt hurtigt, når de fræser afsted på deres elektriske løbehjul.

Vi har her samlet nogle af markedet absolut bedste løbehjul til børn, hvor vi blandt andet har vægtet sikkerhed, kvalitet og pris.

Så lad os komme til det, du er her for!

Den ultimative guide til løbehjul til børn: Her er vores 5 favoritter!

Nordic E-Scooter 100 junior | Vi anbefaler denne til aldergruppen +6 år

Klik på billedet for at se nærmere

Skal junior have en fed oplevelse med fart over feltet? Så er dette kompakte, letvægts løbehjul oplagt. Det elektriske løbehjul til mindre børn vejer kun 4,5 kg, så det er nemt for selv mindre børn at slæbe med rundt (og nemt for dig, når de ikke gider at løfte det selv).

E-Scooter 100 junior er et alsidigt løbehjul, og en af de ting, som vi særligt godt kan lide ved det, er, at motoren slår går i gang ved 4 km/timen, så barnet kan nå at finde balance inden det kommer op i fart.

Løbehjulet kan køre 8 til 10 km/timen, og det fungerer (næsten) lige så godt på land som i by. Det vil sige, at grus ikke er nogen forhindring, som det ofte er tilfældet med løbehjul i samme prisklasse.

Bedste i aldergruppen 6 til 12 år

Dette elløbehjul er ideelt til den lille purk, som gerne vil lære at holde balance ved at drøne rundt derhjemme ved eldreven fart. Annoncelink

Et alsidigt el løbehjul til børn

Løbehjulet her egner sig bedst til børn, der er under 150 cm høje, og det er et fantastisk valg fra 6 år og opefter. Så skal junior have et alsidigt og pålideligt el løbehjul, der kan tage ham eller hende sikkert i skole, er løbehjulet her oplagt. Det kører max 10 km/t ved egen motorkraft, så det er fuldt lovligt at køre på cykelstien – men husk lige på, at er dit barn under 15 år, skal det være ledsaget af en voksen for at måtte køre på cykelstien.

Specifikationer:

 • Kan bruges på både asfalt og grus.
 • Er lavet af lette materialer (stål og aluminium).
 • Har en vægt på 4,5 kg.
 • Batteri: 22,2V, 2,6A.
 • Max rækkevidde er på 10 km.
 • Max hastighed er på 10 km/t.
 • Anbefales til børn i alderen 6+.

Rawlink XZ 1200 (Vi anbefaler til +15 år)

Rawlink er et dansk-produceret brand, hvilket sikrer 100 % topkvalitet modsat mange kinesisk producerede modeller, som enten ikke er lovlige eller mangler de fornødne elementer for at være lovligt på danske cykelstier.

Annoncelink

Specifikationer

 • Hastighed: 20 km/timen
 • Rækkevide op til 12 km
 • Hjul: 6,5 tommer solid gummi (kan ikke punktere)
 • Både elektronisk og manuelle bremser
 • Godkendte lygter

Dette el-løbehjul er ideelt til drengen fra 15 år, som gerne vil have fart under fødderne på et lovligt elektrisk løbehjul. Dvs. det kører max. 20 km/t, har lys, refleks og ringeklokke.

Løbehjulet udstyret med 24 volts lithium batterier, som giver god udholdenhed og en distance/rækkevidde på hele 12 km. Motoren på 250 watt kan trække dig op ad stigninger på op til 20 % og en topfart på 20 km/t på lige strækninger, hvilket er solidt til prisen. Desuden der ligeledes er støddæmper, punkterfri hjul og et digitalt speedometer, så du kan se, hvor stærkt du kører. Løbehjulet er vejer kun 9 kg. og er foldbart, så du nemt kan have det med dig.

Alt i alt, får du enormt meget for pengene og ikke mindst god kvalitet. Derfor er det vores test-vinder for 15+.

Gå direkte til laveste netpris

… og spring resten over
rawlink-el-løbehjul-xz1200-anmeldelse

Annoncelink

Retro design og pålidelig motor

Gogo kan køre stille og roligt, men også så tilpas hurtigt, at selv de mest energiske unger får et sus i maven. El scooteren er efter vores erfaring virkelig pålidelig, og det er noget af det vigtigste, når det kommer til el løbehjul til børn.

Motoren præsterer hver gang, og på en opladning kan du komme 8-10 kilometer ud i verden – og det er alligevel mange timers sjov i juniors verden.

Derudover er løbehjulet let og nemt at pakke sammen, så I har ingen undskyldning for ikke at hav det med i bilen, når I skal på ferie eller hjem til farmor.

Specifikationer:

 • Med bagbremse.
 • Max fart på 12 km/t.
 • Vejer 11 kg.
 • Styret kan indstilles, så det passer til junior – og kan følge med, når purken stikker i vejret.

3. California El Scooter I – Glimrende til større børn (+6 år)

Klik her for at se nærmere

Det elektriske el løbehjul California El Scooter kan alt det, som et el løbehjul skal kunne. Det elektriske løbehjul kører jævnt og stille, og så er det udstyret med en god, miljøvenlig og ikke mindst pålidelig el motor.

På et fuldt opladet batteri har dine unger glæde af op til 10 kilometers kørsel, så de kan uden problemer komme til og fra skole.

Spar 500,- hos Coolshop

Produktet er på tilbud på Coolshop, som også har landet hurtigste levering og måske bedste service.

Annoncelink

Robust og stabilt – perfekt til hverdagen

Løbehjulet er robust, så det kan sagtens holde til et par knap så forsigtige børnehænder. Samtidig er det elektriske løbehjul til børn udstyret med en stor, skridsikker fodplade, der mindsker risikoen for fald.

På den måde kan dine børn have det hylemorsomt, mens de samtidig træner motorik og balance, når de fræser ud i det blå.

Specifikationer:

 • Gashåndtag og håndbremse.
 • Hastighed på op til 15 km/t.
 • Distance på op til 10 km.
 • Max belastning 70 kg.
 • Kraftig motor på 120W.
 • Vægt på 10 kg.

2. E-Scooter Gogo model 2015 120W | God som det første el løbehjul

Er det dit barns første el løbehjul? Så er det helt sikkert E-scooter Gogo, som du skal have fat i. Løbehjulet med motor er perfekt til børn i vægtklassen 30 til 35 kg, der bare skal have noget, der virker – hver gang.

Det er et godt begynder-løbehjul, men det er meget mere end en gang plastik sammensat af blinde mus. Nej, her får du faktisk ret meget løbehjul for pengene.

Se produktet her (udsolgt lige i øjeblikket)

Annoncelink

Megaleg 250W E-Scooter | God kraft til prisen

Megaleg 250W E-Scooter er perfekt til større børn og teenagere (med en vægt under 50 kg), der har brug for lidt mere end bare the basics. Det elektriske løbehjul er solidt bygget i en helt udmærket kvalitet.

Megaleg E-Scooter kan købes hos Onlyforkids.dk, men er pt. udsolgt.

Under de helt rette forhold kan løbehjulets motor trække dig op på 18 km/t, hvilket er helt perfekt til de større børn, hvor 10 km/t er for lidt, mens 25 km/t er for meget. Så få lige overtalt purken til at tage hjelm på, for der er alligevel en del fart over feltet her.

Et allround el-løbehjul med sæde til de større børn

El løbehjulet er udstyret med et sæde, og så kan det indstilles i højden. Det er derfor helt perfekt til lidt længere ture, som eksempelvis frem og tilbage fra skole, eller til at have til at ligge i sommerhuset til hyggeture.

Som du måske ved, er det per januar i år blevet lovligt at køre på løbehjul på cykelstierne, så længe du ikke kan køre hurtigere end 20 km/t. Så her tænker du sikkert – perfekt! Så er løbehjulet Megaleg 250W jo helt perfekt!

Der må vi desværre skuffe dig. For så længe at løbehjulet er udstyret med et sæde, går den desværre ikke. Dermed ikke sagt, at det ikke kan være en god investering, for du må stadig fræse rundt andre steder!

Specifikationer:

 • 250W motor.
 • Kører op til 18 km/t.
 • Kan køre 15 km på en opladning.
 • Lead acid batteri, 24V, 7AH.
 • Bagskive bremse.
 • Vejer 18 kg.
 • Max belastning er 80 kg, men det anbefales, at du vejer under 50 kg.

5. MCU-Sport El løbehjul 120W 24V | God til børn mellem 13-15

Grunden til, at MCU-Sport el løbehjulet er vores favorit, er, fordi det er et alsidigt løbehjul med alle de funktioner, som et barn har brug for. Og så kan du få fingrene i det til en helt i orden pris. Det har en max hastighed på 12 km/t, så det er faktisk fint til både større og mindre børn.

Modsat nogle af de mindre løbehjul får du her et elektrisk løbehjul med en motor, der kan trække op til 70 kg (og det er altså sjældent set til løbehjul til børn).

Annoncelink

Et alsidigt og stabilt løbehjul til en god pris

Løbehjulet kan på en fuld opladning (hvilket tager 5-8 timer) kører 8 til 10 kilometer, og det vil være helt perfekt for både større og mindre børn.

Bagbremsen er pålidelig, og selvom du selvfølgelig også skal huske hjelmen, er det en vigtig detalje.

Det helt store plus i bogen for os er, at løbehjulet lever op til de krav, der stilles til løbehjul på cykelstier. Så er du med som voksen til at holde øje med junior, må han eller hun køre på cykelstien. Og det er altså fedt at have den mulighed!

Specifikationer:

 • Udstyret med 120W motor.
 • Nemt at folde sammen og have med i bus, tog eller bil.
 • 24V, 4,5AH batteri.
 • Vægt på 10 kg.
 • Måler 76x50x91 cm.

Annoncelink

Sådan sikrer du, at dit barn kører sikkert på et elektrisk løbehjul

Sikkerhed frem for alt, ikke? Så vi starter selvfølgelig med et lille afsnit om, hvordan du sikrer dig, at dit barn kører sikkert på elektrisk løbehjul.

For det første: Sørg for, at dit barn kører med hjelm. Alt efter hvor gammelt dit barn er, kan det også være en idé at investere i knæ- og albuebeskyttere (sådan nogle, som du selv brugte, da du første gang skulle give den gas på et par in-liners).

For det andet: Vær opmærksom på, hvilken alder løbehjulet egner sig til. De fleste løbehjul til børn er fra 8 år og opefter, så gå ud fra det, hvis andet ikke er angivet. De helt tunge drenge (altså el løbehjul til voksne) kræver, at dit barn er 15 år, før det må køre på dem. Er dit barn yngre, skal det være i selskab med en voksen.

Men er det så overhovedet en god idé at købe et elektrisk løbehjul til dit barn? JA!

Dit barn kan bruge det til og fra skole og generelt til at have det sjovt. Derudover er et elektrisk løbehjul langt mere praktisk for både dig og dit barn end en el motorcykel til børn, en el bil til børn eller andre el køretøjer til børn, der bare ender med at fylde og samle støv i garagen.

Hvad siger reglerne om børn på el løbehjul?

Som udgangspunkt er det dit ansvar som forælder at sørge for, at dit barn er sikkert både på løbehjul med motor såvel som i trafikken. Sørg derfor altid for, at dit barn kører med hjelm.

Men én ting er, hvad din sunde fornuft siger. Noget andet er, hvad reglerne siger. For jo, der er faktisk regler om el løbehjul.

Fra januar 2019 er el løbehjul lovlige i trafikken

Fra januar 2019 er det lovligt for el løbehjul at færdes i trafikken med samme udgangspunkt som cyklister. Det betyder, at ungerne nu kan køre til og fra skole på cykelstien på deres el løbehjul.

Hvilke krav er der til elektriske løbehjul?

Meeeeen, der stilles selvfølgelig nogle krav til det elektriske løbehjul.

Læs også: Her er de bedste elcykler på markedet.

For det første må løbehjulet ikke kunne køre hurtigere end 20 km/t ved egen kraft. Det er som regel ikke noget problem med el løbehjul til børn, da de sjældent kører mere end 15 km/t.

Dernæst må der ikke være sæde på løbehjulet, og her er straks en anden begrænsning. For til de mindre børn vælger mange et løbehjul med sæde, da det giver dem bedre balance. Men den går altså ikke, hvis I skal kunne køre på cykelstien.

Læse vores artikel om de bedste Hoverboards på markedet.

Det er slet ikke sikkert, at det bliver relevant for jer, men giv det lige en overvejelse. Det kunne jo være, at far eller mor også ville have et elektrisk løbehjul til voksne (brug for info? Tjek vores bedst i test!) , og så er det altså super kedeligt, hvis I ikke kan køre rundt på cykelstien sammen.

Og frem for alt må du ikke sende dine børn alene ud i trafikken på løbehjul, før de er fyldt 15 år. Er dine unger under 15 år, skal du selv være til stede og holde øje med dem.

Husk lige at læse op på reglerne, før du køber

Der stilles en lang række af krav til elektriske løbehjul i trafikken, og frem for at kede dig med dem her, kan du smutte videre til Rådet for sikker trafik, hvor du finder den fulde liste over reglerne.


Emil Børsting Sørensen

Passioneret entusiast inden for personal e-transporters - især løbehjul og skateboards.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *