Begynder drone guide:
Vores bud på de bedste droner til begynderen

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag eRiders er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Der findes mange forskellige droner på markedet, og de sjove og funktionelle gadgets tiltrækker både børn og voksne. Har du ikke fløjet med drone før, eller vil du give dit store barn succes med at styre de smarte gadgets, skal du vælge en god begynder drone.

Mens de bedste minidroner varierer i omfang af funktioner, designs og flyveegenskaber, er begynder droner nemme at manøvrere for den uerfarne pilot. De findes med og uden kamera, og både voksne og børn over 8-10 år kan styre dem.

Herunder finder du 5 brugervenlige, gode og smarte begynder droner.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 1 produkt, da tidligere udvalgte produkter enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Vores udvalgte begynder droner

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Hvad skal du overveje, før du køber et begynder droner

 • Overvej, hvad dronen skal bruges til. Planlægger du f.eks. at tage professionelle billeder, bør du også vælge en drone med et af de bedre kameraer. Typisk kan droner opdeles i kategorier som legetøjsdroner, hobbydroner og de mere professionelle droner.
 • Vær gerne OBS på dronens vægt. Droner under 250 gram er f.eks. ikke omfattet af alderskrav og krav til registreringer, ligesom de tungere droner. Undtagelsen er, hvis dronen er udstyret med et af de bedre kameraer – her er der brug for en registrering, men dog ikke, hvis dronen er klassificeret som en legetøjsdrone og målrettet børn under 14 år. Hold også øje med, om legetøjsdronerne er specielt velegnet til bestemte aldersgrupper. Nogle kan eksempelvis anbefales til børn fra 8 og opefter, mens andre er et bedre valg til de lidt ældre børn.
 • Som nybegynder kan det være attraktivt at vælge de droner, der vender automatisk tilbage til udgangspositionen. Det kan hjælpe dig med at holde styr på din drone, så du altid ved, hvor den er.
 • Der kan være stor forskel på dronernes batteritid, så det kan være en idé at tage et nærmere kig på dette parameter under de tekniske data. 
 • Tag også gerne et kig på de droner, der har klaret sig bedst i test. Det er en god inspirationskilde til at finde de

arrow-more

Sådan udvælger og vurderer vi produkter på eRiders

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. De produkter, du finder i artiklen, forhandles ved én eller flere af vores partnere. Du kan finde vores partnere i de mange pristabeller, og det giver dig mulighed for at finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter i artiklen, beror vores anbefalinger på en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Data om brugeradfærd og -præferencer
 • 4
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af markedets bedste produkter, men en gennemgang.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Ryze Tello - Bedste begynder drone til voksne

Du behøver ikke gå på kompromis med design og funktioner, når du er på udkig efter din første drone. Med denne Ryze Tello får du ét af markedet bedste produkter, som er udviklet med alt den teknik, der gør det sjovt for dig at flyve med din begynder drone i lang tid.

Ryze Tello
 • Brugervenlig Tello app
 • Indbygget teknologi
 • 13 minutters flyvetid

Mere om Ryze Tello

SPECIFIKATIONER

 • Billig begynderdrone
 • Egnet til børn fra 12 år
 • Fjernstyret af medfølgende controller
 • Genopladeligt batter og opladerkabel medfølger
 • Flipfunktion og headless mode
 • Simpel at flyve med
 • Tre hastighedsindstillinger
 • Rækkevidde på 30 meter

Ryze Tello er en perfekt begynder drone for både børn og voksne som følge af Tello’s brugervenlige app, der hjælper enhver ny pilot med at komme godt i gang med flyvningen. Derudover er Ryze Tello udviklet med den mest moderne droneteknologi på området, som gør den stabil i luften. Du får en nem og ubesværet flyvning, da Ryze Tello kan balancere sig selv, uden du skal forholde dig til stabiliteten.

Det er ikke kun teknik og brugervenlighed, du får glæde af, når du vælger dette kvalitetsprodukt. Ryze Tello har et smart og funktionelt sikkerhedssystem, som får den sikkert til jorden, hvis du skulle miste kontrollen over den, eller hvis du skulle miste forbindelsen til den.

 

DJI Ryze Tello er blevet produktanmeldt flere steder. Hos Amazon er forbrugerne glade for produktet og giver det karakteren 4,3/5. Det store antal forbrugerkommentarer går bl.a. på, at ”it does what it does very well”. Der er således generelt enighed om, at den prisvenlige drone lever op til forventningerne, men har små mangler på visse områder.

Anerkendte testmagasiner som T3, Tom’s Guide, PC Magazine og Lucidcam støtter op og konkluderer, at DJI Ryze Tello er en drone, der er super nem at betjene under flyvningen, samtidig med at den rent prismæssigt er et attraktivt valg. Den har endvidere en relativt fin batteritid. Det er en drone, der nok er super stabil under vindstille forhold, men får lidt flere problemer ved vind. Den vender ej heller tilbage til sit udgangspunkt, som tilfældet er med mange andre lignende produkter, ligesom især videokvaliteten kunne være skarpere. Karakteren hos de forskellige testmagasiner spænder over 3,5-5/5.  

Fordele og ulemper ved Ryze Tello

Fordele

 • Førsteklasses billedprocessor
 • Kamera med 5MP (2592x1936), HD720 videoer
 • Batteri med høj kapacitet

Ulemper

 • Kort batteritid

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Guide til de nye droneregler – hvad skal jeg være OBS på?

Når du står med din nye drone i hånden og er klar til at sende den ud på alverdens eventyr oppe i skyerne, skal du være OBS på, at der er en række droneregler, du skal efterleve. Hvor du før i tiden ”kun” skulle følge de danske regler, er der i overgangen fra 2020 til 2021 også blevet stadfæstet en række fælles EU-regler for droneflyvning, som gælder i samspil med de danske regler.

Du skal således først og fremmest sætte dig ind i de gældende EU-regler, da de gælder for droneflyvning i samtlige EU-lande. Overordnet set gælder det, at droner nu bliver inddelt i 3 primære kategorier: Den åbne kategori, den specifikke kategori og den certificerede kategori, der bl.a. tager højde for dronens vægt samt droneoperationens risikoniveau. 
Du skal dog vide, at de enkelte EU-lande har mulighed for at fastsætte forskellige nationale regler, bl.a. med hensyn til afstandskrav og lignende.

Nedenfor følger de vigtigste regler, men du bør altid sætte dig mere grundigt ind i reglerne, særligt hvis din drone vejer over 249 gram eller er forsynet med et af de bedre kameraer, da der her bl.a. bliver stillet krav til droneoperatørens certificeringer/registreringer. Over 900 gram stilles der krav til sikkerhedsafstanden til andre mennesker. 

Læs også om de bedste fjernstyrede både i test.

Hvor må jeg flyve med min drone?

Med introduktionen af de nye regler har man valgt at ophæve grænsen mellem by- og landzoner, men der er dog stadig krav til, hvor højt du må flyve med din drone, og om du eksempelvis må overflyve menneskeforsamlinger eller ej. Først og fremmest skal du vide, i hvilken kategori din drone placerer sig.

Lad os først tage et kig på den åbne kategori, hvor der er flere underkategorier, såsom legetøjsdroner. Den åbne kategori omfatter droneflyvninger med et lavt risikoniveau, og dronerne anvendes primært til formål som fotografering, opmåling og rekreativ flyvning.

Legetøjsdroner målrettet børn under 14 år og med en vægt på max. 249 gram (operationskategori C0) kan stort set anvendes, som man ønsker det, da der her ikke stilles de store krav til droneoperatøren (brugeren). Der er f.eks. intet alderskrav eller krav til, at man først skal gennemgå et online kursus eller registrere sig. Man skal blot have læst brugermanualen. Minidroner – der ikke er klassificeret som legetøjsdroner, og som samtidig har et af de bedre kameraer – kræver imidlertid en registrering af droneoperatøren.

A1-kategorien har endvidere følgende krav til, hvor man må flyve med dronen:

 • Dronen må flyve over ikke-involverede mennesker, men dog ikke menneskeforsamlinger
 • Dronen skal flyve inden for synsvidde og max. 120 meter over terræn
 • Dronen må anvendes med follow me mode inden for max. 50 m
 • Dronen må have en max. operationel hastighed på 19 m/s

Under kategorien A1 finder du også droner i vægtklassen 250 gram til 900 gram (operationskategori C1). Allerede her begynder der at blive stillet flere krav til brugeren. Du skal således være fyldt 15 år for at kunne flyve med dronen, ligesom du skal bestå online træning og tests. Du skal med denne type droner være OBS på, at du ikke med intention må overflyve mennesker. Dronen skal endvidere være C1-certificeret. Ellers gælder der de samme krav som ved legetøjsdroner/minidroner under 250 gram. 

Placerer din drone sig i vægtklassen 900 gram til 4 kg, rykker du op i kategorien A2 (operationskategori C2), og den skal nu være C2-certificeret.

Der er stadig krav til registrering og online tests. Det afgørende er her, at du skal skabe en sikkerhedszone til andre mennesker. Afstandskravet er 30 meter til mennesker og 5 meter ved lavere hastigheder. Det samme gælder i øvrigt for droner i intervallet 4-25 kg (operationskategori C3). Du skal desuden holde en afstand på 150 meter til bebyggelser og lign. 

Foruden den åbne kategori findes der som sagt også den specifikke og certificerede kategori, der dels dækker tungere droner over 25 kg samt flyvninger med et højere risikoniveau. Generelt dækker den specifikke kategori flyvninger, hvor dronen er uden for synsvidde, eller i forbindelse med transportflyvninger, mens den certificerede kategori bl.a. omfatter bemandede droneflyvninger. 

Læs også om den den anmelderroste DJI Mini 2 drone, hvor vi giver dig eksperternes og kundernes meninger om dronen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Quadcopterflyers.com

Bloggen Quadcopterflyers,com omhandler bl.a. tests og anmeldelser af diverse droner, og målgruppen er særligt de kunder, der ønsker en drone til luftfotos og -videoer. Foruden anmeldelser beskæftiger bloggen sig også med nyheder, teknikguides og diverse tips. 

Bloggen har publiceret en længere anmeldelse af Hubsan X4 Cam Plus. Den beskrives som en velbygget drone med en god holdbarhed samt flere gode flyveegenskaber, hvorfor den også er god til nybegynderen. Karakteren på 3/5 er et udtryk for, at prisen – trods flere prisfald gennem årenes løb – stadig ligger en smule højt, med tanke på redaktionens vurdering af de forskellige egenskaber.

Læs anmeldelsen her

Tomsguide.com

Tomsguide.com er et amerikansk teknologimagasin, der guider forbrugerne til at tage de bedste valg inden for teknologiens verden.

Tom’s Guide har tildelt DJI Ryze Tello karakteren 3,5/5 og beskriver den som en overvejende god drone, der er nem at betjene. Den er også overraskende hurtig i forhold til sin størrelse. Den taber dog en smule terræn på programmeringsområdet, som er meget begrænset i forhold til lignende produkter.

Anmeldelsen er opdateret den: 7. september 2018
Læs anmeldelsen her

PC Magazine

PC Magazine (PC Mag) er kendt for at publicere tests/anmeldelser inden for elektronikområdet og henvender sig til en bred forbrugergruppe, der ønsker hjælp til at gøre de bedste køb. PC Magazine er et pålideligt magasin inden for sit felt.

PC Magazine har produktanmeldt DJI Ryze Tello, der ligger sig lidt over middel med karakteren 3,5/5. Det er bl.a. en drone, der får ros for sin favorable pris, gode og lettilgængelige flyveegenskaber samt Bluetooth-kompatibilitet. Ulemperne tæller bl.a. den manglende GPS-funktion samt den lidt dårligere videokvalitet.

Anmeldelsen er udført den: 13. juli 2018
Læs anmeldelsen her

Lucidcam.com

Lucidcam.com er en blog, der bl.a. beskæftiger sig med tests og anmeldelser af droner og kameraudstyr. Målet er at give forbrugerne et bedre grundlag for at træffe de rigtige valg.

Lucidcam er ret positivt stemt over for dronen DJI Ryze Tello, der bliver beskrevet som en af de minidroner, der er nemmest at betjene. Den er således også sjov at flyve med, især for dig, der er nybegynder. Den tilhørende app bliver også vurderet som en af de bedste. Manglerne tæller bl.a. den lidt dårligere billed- og videoopløsning, der af Lucidcam vurderes til ikke at matche de aktuelle standarder. Samtidig kan dronen være noget vindfølsom. Konklusionen er dog stadig, at det er en både prisvenlig og populær begynderdrone.
Læs anmeldelsen her

T3

Magasinet T3 findes både online og i fysisk form, hvor det beskriver og anmelder produkter inden for kategorien smart living. Det er en af Englands førende testmagasiner.

T3 har set nærmere på dronen DJI Ryze Tello, der henter 5 ud af 5 mulige stjerner. Anmeldelsen underbygger mange af konklusionerne fra andre testmagasiner – minidronen er super nem at betjene, hvilket også gør den til et attraktivt valg for mange nybegyndere. T3 er særligt begejstrerede for positioneringssystemet. Trods den høje karakter nævner T3 også den lavere billed- og videokvalitet (når sammenlignet med den nuværende standard) samt den vindfølsomme konstruktion. Det er dog stadig et af de bedste valg inden for minidroner/begynderdroner, ifølge T3’s redaktion.

Anmeldelsen er opdateret den: 17. november 2021
Læs anmeldelsen her

Kundeanmeldelser

Amazon.com

Som værende en af verdens største e-handelsplatforme giver Amazon.com også adgang til et stort antal forbrugeranmeldelser, bl.a. for dronen DJI Ryze Tello. Produktet har fået tildelt den høje karakter 4,3/5 af forbrugerne, og vi har hos eriders.dk derfor også inddraget Amazon.com som en af vores kilder til forbrugeranmeldelser for at beskrive den store popularitet, dronen nyder hos forbrugerne. 

Læs forbrugeranmeldelserne for DJI Ryze Tello her

Google Shopping

Forbrugerne kan bl.a. via annonceværktøjet Google Shopping give deres mening til kende om diverse produkter, dels via karaktergivningen 1-5 og dels via uddybende kommentarer. Ét af de produkter, der er blevet vurderet af forbrugerne på Google Shopping, er dronen Hubsan X4 Cam Plus, der får gennemsnitskarakteren 4,1/5. I nedenstående link er det muligt at nærlæse forbrugerkommentarerne.

Læs forbrugeranmeldelserne for Hubsan X4 Cam Plus her

FAQ

Hvilken drone er den bedste til begyndere?
Der findes flere modeller af droner, som egner sig rigtig godt til begyndere. Nogle eksempler på sådanne modeller er blandt andre Air Hogs Supernova, Ryze Tello og Parrot (Swing), som alle har fået nogle rigtig gode anmeldelser på grund af, at de er velegnede til begyndere.
Hvor meget koster en god drone?
En god drone er ikke nødvendigvis så dyr, som du måske kunne tro. Du kan finde gode droner til begyndere, som koster omkring 500 kr., hvormed du sagtens kan få en god drone til en rimelig pris. Dog er det muligt at finde langt dyrere og mere avancerede modeller.
Hvilken drone er den bedste til video?
Et eksempel på en drone, som er god til video, er DJI Air 2. Dog er den model relativ avanceret, hvormed den ikke er et oplagt køb for begyndere. Hvis du dog er øvet og ønsker en drone, som er god til video, så kan det være et godt bud.
Hvor højt må en drone lovligt flyve?
Den danske lovgivning dikterer, at droner højst må flyve 120 meter oppe i luften over det tætteste terræn. Dertil skal du være opmærksom på, at det er ulovligt at flyve med droner i nærheden af lufthavne og militære flyvestationer, hvormed du kan blive straffet for det.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Revell Control GO! - STUNT Quadrocopter RtF

Parrot (Swing) - Billig drone med kamera

Air Hogs Supernova - Bedste begynderdrone til børn

Hubsan X4 Cam PLUS - drone med fjernbetjening

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme