eriders logo
Test af de bedste elcykler – Find den helt rette Test af de bedste elcykler – Find den helt rette
4.5
5 / 5 ( 1 vote ) Cykler har altid været blandt de allermest populære transportmidler i Danmark. Faktisk er vi en af de... Test af de bedste elcykler – Find den helt rette 4.5

Cykler har altid været blandt de allermest populære transportmidler i Danmark. Faktisk er vi en af de mest cykelglade nationer i hele verden, og flere tusinder af danskere tager hver dag cyklen på arbejde eller i skole. I de seneste år har cyklen dog fået en gevaldig overhaling, idet der på flere og flere af dem nu er installeret en motor. De nye elcykler er kommet for at blive, og der er masser af fordele ved at investere i netop en eldrevet cykel.

Hvis du er på udkig efter din nye elcykel, eller blot er nysgerrig på at vide mere, så er du kommet til rette sted. Vi har udvalgt nogle af de elcykler, som har klaret sig bedst i test, og guider dig til hvordan du bedst vælger den helt optimale elcykel til netop dig og dine behov.

Bedste elcykler til begyndere

Fordi elcykler stadig er relativt nye, er der en hel del danskere, som stadig er ved at vænne sig til tanken om at skulle eje netop denne type cykel. Derfor har vi samlet to elcykler – en herre- og en damecykel – som egner sig særligt godt til de nye elcyklister.

Mustang Devotion elcykel med 3 gear – forelsk dig i elcykler med denne model

Det er nemt at forelske sig i en elcykel efter en tur på denne herlige sag fra Mustang. Mustang Devotion er nemlig fremstillet med cyklisten for øje, og trods sin favorable pris har denne cykel alt hvad du måtte ønske som nybegynder inden for elcyklens herlige verden.

Du har tre gear og seks hastigheder med denne cykel, som i øvrigt kan køre mellem 40 og 70 km per opladning. Det gør den ideel til både turen til og fra skole eller arbejde, samt de kortere udflugter i fritiden. Motoren slår automatisk fra, når du stopper med at træde i pedalerne, eller du opnår en fart på 25 km/t.

Det stærke Samsung batteri oplades i en almindelig stikkontakt, og tager 4 til 6 timer at lade helt op. Cyklen har i øvrigt et flot design og fremstår klassisk i sit udtryk, hvilket gør den attraktiv på tværs af en bred aldersgruppe. Der er v-bremse på forhjulet, og fodbremse på baghjulet for nem kontrol over hastigheden.

Derfor skal du vælge denne elcykel:

 • Perfekt til prisen og skøn til nybegynderen
 • Tre gear og seks hastigheder
 • Stærkt batteri fra Samsung
 • Mellem 40 og 70 km på en opladning
 • Nem opladning i alm. stikkontakt på 4-6 timer
 • Topfart på 25 km/t med motorhjælp
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
10.899,00 10.899,00 Gå til produkt

Bedste elcykler til de eventyrlystne

På trods af den unge alder på elcykler, så er der allerede opstået et marked med noget for en hver smag. Det er således ikke kun cykler til nybegyndere længere, men også til de mere eventyrlystne, som ønsker fart over feltet, og en ekstra god mulighed for at tage på opdagelse for eksempel i weekenderne i sommerhalvåret. Vi har samlet et par af de bedste elcykler til de eventyrlystne.

Gazelle Cityzen S10 Dame 2019 – lynhurtig elcykel til weekendturene

Mærket Gazelle er i forvejen kendt for sit flotte, moderne design, for god kvalitet og for høj fart. Denne cykel er heller ingen undtagelse, og du er sikret motorassistance op til hele 45 km/t med denne lynhurtige elcykel til de eventyrlystne. Denne cykel er således et optimalt alternativ til at tage bil, bus eller tog, og bringer dig hurtigt frem gennem landskabet, hvis det ellers er det, du ønsker. Som med alle andre elcykler bestemmer du nemlig altid selv farten. Med de stærke hydrauliske Magura bremser både for og bag, er det nemlig altid nemt at bremse og kontrollere farten – uanset hvilket underlag, du har bevæget dig ud på.

Cyklen er udstyret med en ultrastærk centermotor fra Bosch, som giver dig optimal assistance op ad bakker og stejle stigninger. Stellet er af aluminium, og du har 10 gear i alt, som alle er udvendige gear.

På grund af den høje topfart, er det lovpligtigt at køre med hjelm på denne cykel, du skal desuden altid have en kaskoforsikring, og i øvrigt køre efter forholdene i trafikken.

Derfor skal du vælge denne elcykel:

 • Ideel til den eventyrlystne, som ønsker fart over feltet
 • Maks. hastighed på 45 km/t
 • Hydrauliske Magura bremser både for og bag
 • Kraftig centermotor fra Bosch
 • 10 gear (udvendige)
 • Aluminiumstel
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Cykelexperten.dk 29.999,00 29.999,00 Gå til produkt

Bedste elcykler til pendleren

Der hvor elcykler for alvor gør en forskel for os danskere, det er på turen mellem hjemmet og arbejdet. Netop i de tidlige morgentimer i vinterhalvåret eller på en blæsende eftermiddag, er det skønt at kunne sætte sig op på en elcykel og få et solidt skub i ryggen hele vejen hjem. På den måde har du altid medvind i hverdagen! Her er nogle af de bedste elcykler til pendleren netop nu.

Mustang Excellence dame elcykel med 7 gear – perfekt komfort fra a til b

Her får du en cykel, som er utroligt elegant og smuk. Den ligner en helt almindelig klassisk og feminin damecykel, men giver dig samtidig alle de herlige fordele ved en elcykel. Denne cykel har et diskret batteri, som er integreret i cyklens stel.

Med denne cykel kan du køre mellem 40 og 50 km per opladning, hvilket gør den til en optimal cykel at benytte mellem hjemmet og arbejdet i hverdagen. Cyklen er udstyret med en smart kurv samt bagagebærer, som gør det muligt for dig nemt og bekvemt at transportere din ejendele eller indkøbsvarer med dig. Du har syv Shimano gear, rullebremse på forhjul og fodbremse på baghjul.

Cyklen er udstyret med vedligeholdelsesfrit bremsesystem, antirustkæde, og en forseglet krankboks, som betyder at vedligeholdelsen af denne cykel er minimal. Du har desuden punkteringsbeskyttede dæk med smart refleksstribe. Batteriet oplades i en almindelig stikkontakt, hvilket tager 4-6 timer.

Derfor skal du vælge denne elcykel:

 • Super elcykel til pendleren
 • Mellem 40 og 50 km per opladning
 • Nem opladning i alm. stikkontakt (tager 4-6 timer)
 • Klassisk damecykel i elegant design
 • Minimal vedligeholdelse (blandt andet rustfri kæde)
 • Punkteringsbeskyttede dæk
 • Cykelkurv og bagagebærer
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
14.999,00 14.999,00 Gå til produkt

Mustang Emotion herre elcykel med 7 gear – ideel til dagligdagens modvind

Mustang har designet denne herrecykel, som er absolut perfekt som pendlercykel. Batteriet er diskret integreret i stillet, men er nemt at tage af og på. Opladning af batteriet er ligetil og tager kun 4 til 6 timer. Desuden kan du køre 40 til 70 km på en enkelt opladning, hvilket er nok til langt de flestes behov i dagligdagen, og cyklen kan altså let bringe dig til og fra arbejde.

På denne cykel har du et smart frontlad til at transportere dine ting på, og cyklen er desuden udstyret med bagagebærer. Du har syv gear inkl. smart gå-funktion.

Du har med denne cykel et smart intelligent display, som er baggrundsbelyst og giver information om strækning og hastighed. Cyklen har et stilrent og moderne udtryk, der gør den både attraktiv og tidløs i sit design.

Derfor skal du vælge denne elcykel:

 • Hele 40 til 70 km på en opladning
 • Nem opladning på blot 4 til 6 timer
 • Batteriet er integreret i stellet
 • Syv gear inkl. gå-funktion
 • Attraktivt og moderne design
 • Praktisk frontlad og bagagebærer til opbevaring af ting
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
12.999,00 12.999,00 Gå til produkt

Mustang Adventure herreelcykel med 8 gear – perfekt til bakkerne

Er du klar til at få vind i håret og til at suse op ad bakke såvel som ned ad bakke? De løfter kan denne lækre elcykel fra Mustang nemlig let indfri. Her kan du køre mellem 40 og 70 km per opladning, og hele vejen kan du holde øje med hvor langt og hvor stærkt du kører på det flotte og store LCD display forrest på cyklen.

Designet på denne cykel er noget for sig, og faktisk er netop denne elcykel Eurobike prisvinder. Cyklen er både moderne og trendy og stellet er udformet i et attraktivt karbon-look.

Denne elcykel lever op til de danske lovkrav, og derfor slår motoren også fra, når du når en hastighed på 25 km/t. Dog kan du sagtens kører hurtigere selv – blot uden motorkraft – hvis du ønsker dette. Cyklen er ideel til weekendturene på grund af sin bløde sadel, det lette aluminiumsstel og det ergonomiske greb. Du kan således roligt planlægge at bruge denne cykel til mere end bare korte pendlerture i hverdagen.

Derfor skal du vælge denne elcykel:

 • Lækker komfort med blød sadel og ergonomisk greb
 • Let stel i aluminium
 • Prisvindende elcykel
 • Elegant og moderne design med karbon-look
 • Mellem 40 og 70 km på en opladning
 • Stort og lækkert LCD display

Hvad er en elcykel?

En elcykel er en helt almindelig cykel, hvor der blot er installeret en elektrisk motor, som hjælper med fremdriften. Helt teknisk så sidder der en elmotor typisk enten på bagagebæreren eller centralt på stellet, som driver cyklen fremad. De fleste motorer på elcykler aktiveres, når der trædes i pedalerne. Du skal således ikke være bange for, at cyklen pludselig bare kører af sig selv. Desuden bremser du helt som du plejer, og oftest vil det være sådan, at så snart du enten stopper med at træde i pedalerne eller du trykker på bremsen, så deaktiveres motoren.

Med en elcykel er du således altid i kontrol, og du skal ikke være nervøs for at cyklen gør noget, du ikke vil have den til.

Vælg din elcykel ud fra dine behov

For at finde den bedste elcykel til dig er det vigtigt, at du overvejer, hvilke krav og ønsker du gerne vil have, den skal leve op til.

Derfor kan du med fordel overveje disse faktorer, inden du køber:

 • Hvornår skal elcyklen bruges (i hverdagen eller i fritiden)?
 • Hvor skal elcyklen primært bruges (i byen eller på landet)?
 • Hvor mange gear og hjælpeniveauer skal den have?
 • Hvilket design kan du bedst lide?
 • Skal den have særlige funktioner (for eksempel høj fart eller lækkert display)?
 • Hvad er dit budget?

Når du besvarer disse spørgsmål, er du allerede godt på vej til at have indsnævret det store felt af rigtigt gode elcykler i dag, og kan på den måde nemmere finde den helt rigtige til dig.

Se også denne ligende artikel på vores side: Test: Bedste Segboards og hoverboards i 2019

Hvilke fordele er der ved en elcykel?

Der er mange fordele ved at have en elcykel, men den primære årsag til at utroligt mange danskere har taget netop en elektrisk cykel til sig i disse år, er at det pludselig er blevet meget sjovere at cykle fra a til b. Utroligt mange danskere har nemlig en ambition om gerne at ville cykle mere, og at blive bedre til at tage cyklen for eksempel på arbejde. Det er nemlig både bedre for vores sundhed og for klimaet end at skulle tænde bilen hver gang.

Med en elcykel kan det være nemmere at tage sig sammen til at cykle til og fra arbejde – selv når vejret er koldt og det blæser meget. Med den eldrevne motor er det nemlig behageligt og nemt at suse igennem byen eller gennem landskabet, og pludselig bliver den sunde transportform let som en leg. De fleste mennesker kan i forvejen betjene en cykel, og derfor er der ingen ekstra indlæringskurve sammenlignet med for eksempel at skulle tage motorcykelkørekort eller benytte sig af en af de populære ”last mile vehicles” – f.eks. segwayboard eller elektrisk løbehjul.

Cykl blot helt som du plejer – med plads til opbevaring af ting i cykelkurv og -tasker – men nyd den nye frihed og det hjælpende skub henad cykelstien.

Hvilke mærker inden for elcykler er bedst?

Udover de mærker som vi her har nævnt, findes der også andre virkelig gode producenter af elcykler, som du med fordel kan overveje. Blandt af laver både Batavus og Winther nogle utroligt attraktive elcykler af høj kvalitet, som allerede er populære blandt danskerne.

Se også denne artikel på taenk.dk: Elcykel: Derfor skal du købe en

Emil Børsting Sørensen

Passioneret entusiast inden for personal e-transporters - især løbehjul og skateboards.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *