Eksperternes favoritter
De 7 bedste cykellygter til mørket

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

7 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag eRiders er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Gode cykellygter er vigtige at have, når du skal være synlig og føle dig tryg i trafikken. Derfor er det én af de ting, du altid skal have ved hånden som cykelejer.

Der findes mange forskellige modeller på markedet, og det gør det vanskeligt at vælge de helt rigtige for- og baglygter til din cykel. Derfor har vi lavet et overblik til dig over nogle af de bedste cykellygter på markedet, og du får samtidig smarte tips til dit køb.

Blandt de udvalgte modeller er der noget til ethvert behov og budget, så du nemt kan finde noget, der passer til dig. Det kan være alt fra premiumvalget til den model, der er bedst til prisen.

Vores udvalgte cykellygter

Blackburn Dayblazer 65

Til flere monteringer Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse
Cateye HL-EL135N
Lager

Cateye HL-EL135N

Bedste budgetvalg Gå til bedste pris
189 Kr. hos Pedalatleten
Læs vores anmeldelse
Lager
Knog Mid Cobber
Lager

Knog Mid Cobber

Godt valg med vandtæt design Gå til bedste pris
455 Kr. hos Cykelexperten
Læs vores anmeldelse
Lager
Smart Bike Cykellygte
Lager

Smart Bike Cykellygte

Cykellygte med længst batteritid Gå til bedste pris
99 Kr. hos Cykelgear.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Smart Bike Superflash Cykellygte
Lager

Smart Bike Superflash Cykellygte

Populære cykellygter Gå til bedste pris
99 Kr. hos Cykelgear.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Blackburn Dayblazer 1000
Lager

Blackburn Dayblazer 1000

Gå til bedste pris
479 Kr. hos Cykelgear.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Garmin Varia UT800 Trail
Lager

Garmin Varia UT800 Trail

Lygten til kroppen Gå til bedste pris
1.052 Kr. hos ComputerSalg A/S
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Vi har rykket Blackburn Dayblazer 1000 til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Tidligere ændringer:

30. december 2021

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Hvad skal du overveje, før du køber et cykellygter

 • Pris – hvor mange penge vil du bruge på dine nye cykellygter? Her skal du overveje, at kvalitet og pris ofte har en sammenhæng, og at de mere budgetvenlige valg kan have færre funktioner. Særligt hvis du skal bruge dine cykellygter fast, kan det betale sig at investere lidt ekstra i et par holdbare lygter.
 • Funktioner – skal dine cykellygter kunne tænde af sig selv eller have andre specifikke funktioner? Her skal du også tænke over specifikke behov, for eksempel hvis du som MTB-kører skal have nogle særlige egenskaber. Det afhænger meget at dine cykelture, og hvornår du kører afsted, om du får brug for ekstra funktioner udover godt lys.
 • Kvalitet – prioriterer du topkvalitet, eller går du efter de billigere og mere simple modeller? Det er et meget individuelt, og du skal også huske, at prisen normalt vil være højere, når det gælder topkvalitet. Skal du bruge dine lygter til hverdag, kan du med fordel vælge et par kvalitetslygter.

arrow-more

Sådan udvælger og vurderer vi produkter på eRiders

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. De produkter, du finder i artiklen, forhandles ved én eller flere af vores partnere. Du kan finde vores partnere i de mange pristabeller, og det giver dig mulighed for at finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter i artiklen, beror vores anbefalinger på en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Data om brugeradfærd og -præferencer
 • 4
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af markedets bedste produkter, men en gennemgang.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Til flere monteringer test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Blackburn Dayblazer 65 - Én af de bedste baglygter på markedet

Blackburn Dayblazer 65 er en meget alsidig baglygte, hvilket er med til at gøre den til én af markedets bedste. I forhold til listens andre modeller kan du montere Blackburn Dayblazer 65 på stort set alt.

Eksperter fra The New York Times har testet baglygten, der bliver topscorer og får en meget positiv bedømmelse som ”Runner-up” i testen.

Også BikeRadar har anmeldt produktet, der roser baglygten for de muligheder, der er for montering.

Kunderne hos Amazon er anerkender også Blackburn Dayblazer 65. Her bliver baglygten vurderet til 4.5 ud af 5 stjerner på baggrund af mere end 110 bedømmelser.

Blackburn Dayblazer 65
Til flere monteringer

Dagens bedste priser og tilbud på Blackburn Dayblazer 65:

 • Kan også monteres på tasker, tøj mm.
 • Holder til vind og vejr
 • Bred synsvinkel

Mere om Blackburn Dayblazer 65

SPECIFIKATIONER

 • On/off-knap
 • Visuel synsvinkel på 270°
 • LED cykellygter
 • Output: 65 Lumens

Baglygten fra Blackburn er en god lygte, der tilbyder en lang række muligheder for montering. Samtidig yder den en effektiv beskyttelse mod vind og vejr, hvilket vidner om den gode robusthed.

Med Blackburn Dayblazer 65 får du, hvad du betaler for, og værdien for pengene er meget fornuftig. På det punkt er modellen én af listens bedste.

Fordele og ulemper ved Blackburn Dayblazer 65

Fordele

 • Rigtig god beskyttelse mod elementerne
 • God værdi for pengene
 • Montering på cykler, tasker, tøj osv.

Ulemper

 • Mindre synlig i dagtimerne

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Blackburn Dayblazer 65
Bedste budgetvalg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Cateye HL-EL135N - Let montering

 • Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
 • 4.6 ud af 5 stjerner hos Amazon

Med Cateye HL-EL135N får du en fin forlygte, som er kendetegnet ved den gode pris. Til sammenligning med listens andre modeller er det et budgetvenligt valg, hvor du får en rigtig fornuftig værdi for pengene.

 

Cateye HL-EL135N
Bedste budgetvalg

Dagens bedste priser og tilbud på Cateye HL-EL135N:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Rigtig god batterilevetid
 • Til at betale
 • Meget transportabel

Mere om Cateye HL-EL135N

SPECIFIKATIONER

 • 150 candela
 • To forskellige indstillinger
 • Bruger 2 stk. AA batterier
 • Vægt: 94 gram inkl. batterier

Forbrugerrådet Tænk har testet modellen i 2018, der bliver udnævnt til testvinder og får meget ros på en række punkter. OutdoorGearLab er knap så begejstrede for lygterne i en anmeldelse, de har foretaget.

Her skriver de som en fordel, at modellen er billig, men de giver den en samlet score på blot 36/100.

Dog er over 990 af forbrugerne hos Amazon vilde med Cateye HL-EL135N, der bliver vurderet til 4.6/5 stjerner.

 

Cateye HL-EL135N baglygterne er nogle billige og fuldt ud lovlige cykellygter, der er nemme for dig at transportere rundt. De vejer ikke ret meget og er gode på farten, hvor den lange batterilevetid er et plus.

Det er LED cykellygter, der er lette for dig at montere, fordi de ikke kræver nogen form for værktøj.

Fordele og ulemper ved Cateye HL-EL135N

Fordele

 • Rigtig god batterilevetid
 • Til at betale
 • Meget transportabel

Ulemper

 • Lysstrålen er ikke specielt kraftfuld
Godt valg med vandtæt design test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Knog Mid Cobber - Opladelig cykellygte med USB indgang

Knog Mid Cobber er et godt valg når det kommer tik baglygter. Det er på flere punkter én af de bedste cykellygter, men du skal til gengæld også betale mere. Baglygten er blevet testet af BikeRadar, der vurderer den til 4 ud af 5 stjerner.

Eksperterne skriver, at der er god synlighed fra siden, og tyske Cycleholix.de mener også, at lyset er godt. Her konkluderer testpanelet blandt andet, at modellen er nem at tage med i lommen.

Cycling Weekly har også anmeldt Knog Mid Cobber, og her bliver modellen vurderet til 7/10 stjerner. Anmelderen roser de mange modes, men synes til gengæld, at lygterne er dyre.

Knog Mid Cobber
Godt valg med vandtæt design

Dagens bedste priser og tilbud på Knog Mid Cobber:

 • God synlighed fra siden
 • USB-genopladning
 • 100% vandtæt

Mere om Knog Mid Cobber

SPECIFIKATIONER

 • Output: 170 lumens
 • Tre lyskanaler
 • USB-opladelig
 • Visuel synsvinkel: 330°

Med modellen fra Knog får du kraftige cykellygter, som gør dig meget synlig i trafikken. Det er ikke magnet cykellygter, men de er til gengæld USB-opladelige og helt vandtætte.

Derudover kommer lygterne med en række indstillinger, blandt andet eco-flash og steady pulse.

Fordele og ulemper ved Knog Mid Cobber

Fordele

 • God synlighed fra siden
 • Masser af modes til den bageste enhed
 • 100% vandtæt

Ulemper

 • Skal oplades hver måned og indenfor tre måneder
Cykellygte med længst batteritid test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Smart Bike Cykellygte - Med en batteritid på op til 60 timer

Den næste cykellygte på listen kommer fra det populære Taiwan-brand Smart Bike, hvis produkter blot går under navnet Smart. Smart Bike har siden 1993 – i et tæt samarbejde med designere fra Tyskland, Holland og USA – stået bag en række innovative produkter, der har vundet fans verden over.

Du får her en cykellygte med en rigtig god batteritid – 60 timer ved blinkende lys og 30 timer ved konstant lys. Du har derfor alle muligheder for at komme sikkert fra A til B. Skal du skifte indstilling, sker det nemt ved at trykke på powerknappen i de påkrævede 5 sekunder. Du skal bruge 2 AA-batterier til cykellygten, som monteres over forhjulet/forskærmen i forgaflens bolthul.

Smart Bike Cykellygte
Cykellygte med længst batteritid

Dagens bedste priser og tilbud på Smart Bike Cykellygte:

 • Nem montering
 • 2 indstillinger for lys
 • God batterilevetid

Mere om Smart Bike Cykellygte

SPECIFIKATIONER

 • Højde: 97 mm
 • Bredde: 50 mm
 • Tykkelse: 55 mm
 • 0,5 W LED (hvid)
 • Konstant lys og blinkende lys
 • Op til 60 timers brændetid

Det hvide LED-lys giver et meget kraftfuldt lys med en effekt på 0,5 W. Et ekstra stort plus er, at cykellygten er meget nem at montere. Pakken indeholder selve beslaget, men ikke de tilhørende skruer. Cykellygten overholder desuden alle krav i henhold til de danske færdselsregler, og du kan derfor trygt spænde cykellygten på og tage af sted, selv når mørket falder på.

Fordele og ulemper ved Smart Bike Cykellygte

Fordele

 • Kraftfuldt lys
 • Nem at montere
 • Lang batteritid

Ulemper

 • Meget fokuseret lys, ikke så god sidebelysning
 • Beslag medfølger, men ikke skrue og bolt (og ej heller batterier)
Populære cykellygter test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Smart Bike Superflash Cykellygte - Solid forlygte, der er let at se på afstand

Vi bliver ved Smart Bikes populære cykellygter – her med modellen Smart Superflash, der har fået flere rosende ord fra eksperter på området. Det er særligt den fordelagtige pris i samspil med en fremragende lysstyrke og lysfordeling, der gør forlygten til et ganske attraktivt valg for mange forbrugere.

 

Smart Bike Superflash Cykellygte
Populære cykellygter

Dagens bedste priser og tilbud på Smart Bike Superflash Cykellygte:

 • God lysstyrke
 • 2 indstillinger for lys
 • Bred synsvinkel

Mere om Smart Bike Superflash Cykellygte

SPECIFIKATIONER

 • Længde: 6,5 cm
 • Højde: 4 cm
 • Tykkelse: 2,5 cm
 • 0,5 W LED (hvid)
 • Op til 30 timers brændetid
 • Synsvinkel på 220 grader
 • Synlig i en afstand på op til 1,6 km

Du kan montere cykellygten på styret i en vandret position, men også direkte på din cykelkurv. Ønsker du at gøre brug af den sidstnævnte mulighed, skal du være OBS på, at det kræver tilkøb af et særligt cykelbeslag. Der medfølger standardbeslag sammen med cykellygten. Du kan eventuelt overveje at tilkøbe et ekstra, hvis du har planer om at bruge cykellygten til to forskellige cykler og vil gøre det nemt at flytte rundt på cykellygten.

Du kan bruge cykellygten med de to funktioner flash og konstant lys. Brændetiden ligger på 30 timer for flash og 15 timer for konstant lys.

Det hvide LED-lys giver et godt og intenst lys, som er synligt i en afstand på op til 1600 meter. Cykellygten bliver gentagne gange omtalt som en bestseller fra Smart Bike – og du får i sandhed et godt, gedigent og holdbart produkt til prisen. Lygten har desuden et kompakt og vandtæt design.

Fordele og ulemper ved Smart Bike Superflash Cykellygte

Fordele

 • Prisvenlig cykellygte
 • Godt, intenst og ikke alt for fokuseret lys
 • Holdbart produkt

Ulemper

 • Kan være en smule omstændeligt at skifte batterier

Blackburn Dayblazer-lygten har fået positive anmeldelser fra brugerne, hvor mange roser dens lysstyrke og alsidighed. En bruger udtrykte sin begejstring ved at sige, at han ville anbefale lygten “1000%” efter at have købt flere enheder til sine andre cykler og brugt den flittigt i over tre år. De satte især pris på indstillingerne for medium og lav lysstyrke og fandt, at ultra-tilstanden sjældent var nødvendig. Alt i alt syntes brugerne, at Blackburn Dayblazer-lygten var et godt valg på markedet, som overgik deres erfaringer med andre lygter og i høj grad forbedrede deres cykeloplevelser.

Dagens bedste priser og tilbud på Blackburn Dayblazer 1000:

 • Vandtæt
 • Kraftigt lys
 • USB-opladning

Mere om Blackburn Dayblazer 1000

SPECIFIKATIONER

 • LED cykellygter
 • Output: 700 Lumens
 • Ladetid: ca. fire timer med micro-USB
 • Battery power indikator

Gode cykellygter fra Blackburn er meget robuste og kraftfulde sammenlignet med flere af de andre modeller på listen. På den måde skiller de sig ud på markedet, og det kraftige lys gør dem velegnede til regnfulde egne.

Du kan montere lygterne på din cykelhjelm eller på styret, og du kan nemt ordne det med den medfølgende silikonestrop.

En smart fordel ved Blackburn Dayblazer 1000 er, at modellen er Micro-USB opladelig.

Fordele og ulemper ved Blackburn Dayblazer 1000

Fordele

 • Flere muligheder for montering
 • Et hårdt og kraftigt lys
 • Perfekt til områder med meget regn

Ulemper

 • Ikke den mest stabile montering

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Blackburn Dayblazer 1000
Lygten til kroppen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Garmin Varia UT800 Trail - Smarte cykellygter til front eller hoved

Med Garmin Varia UT800 Trail får du en praktisk og smarte MTB-forlygte, der har klaret sig godt i flere cykellygter test og anmeldelser.

DC Rainmaker står bag en virkelig grundig anmeldelse af modellen, der får en meget positiv bedømmelse. Her roser anmelderen især lyset, der selv regulerer styrken.

Også Road Bike Rider har anmeldt de gode cykellygter, der får en samlet rating på 4.5 ud af 5 stjerner. Her skriver eksperterne blandt andet, at forlygten har en lang batterilevetid, og at du nemt kan montere den på din hjelm, hvis du vil.

Garmin Varia UT800 Trail
Lygten til kroppen

Dagens bedste priser og tilbud på Garmin Varia UT800 Trail:

 • Kan spændes på cykelhjelmen
 • Kan parres med Garmin Edge-enheder
 • Automatisk lysstyrkekontrol

Mere om Garmin Varia UT800 Trail

SPECIFIKATIONER

 • On/off-knap
 • Visuel synsvinkel på 270°
 • LED cykellygter
 • Output: 65 Lumens

Med Garmin Varia UT800 Trail får du en pålidelig forlygte, der især er beregnet til dig, der kører mountainbike. Modellen skiller sig ud på listen på den måde, at den selv regulerer lysstyrken alt efter, hvor hurtigt du cykler.

Derudover er det en meget vandtæt forlygte, som har den fordel, at du kan parre den med flere af de populære Garmin Edge-enheder

Fordele og ulemper ved Garmin Varia UT800 Trail

Fordele

 • Meget kraftfuldt lys
 • Kan parres med visse Garmin Edge-enheder
 • Automatisk lysstyrkekontrol
 • IPX7 vurdering for vandtæthed

Ulemper

 • Nogle brugere har klaget over batterilevetiden

Råd til valg af cykellygter og lovkrav

Når du skal købe nye cykellygter til din cykel, er der nogle lovkrav, du skal være opmærksom på. Derfor er et godt råd, at du altid tjekker op på de seneste nye regler, da de ændrer sig med tiden.

Nogle regler gælder for selve lygten, mens andre gælder for brugen af dem.

Grundlæggende skal du være særligt opmærksom på følgende lovkrav:

 •  Lygterne skal være tændt i lygtetændingstiden
 •  Lygterne skal monteres på cyklen ikke cyklisten og må ikke lyse ned i jorden
 •  Cykellygter skal være synlige på mindst 300 meters afstand, men må ikke virke blændende
 •  Både for- og baglygte skal kunne lyse i fem timer ved fem graders varme

Derudover er der en række andre regler og uddybende bemærkninger, du skal være opmærksom på, før du bevæger dig ud i trafikken.

Et nyttigt råd er at vælge dine lygter, hvad enten det er dynamo cykellygter eller magnet cykellygter, efter de gældende lovkrav. På den måde er du sikker på at have fuldt ud lovlige cykellygter. Det gør dig langt mere sikker i trafikken, og du slipper også for irriterende bøder.

Hvis du kører på elcyklerel-løbehjulsammenklappelige elcykler eller el-løbehjul med sæde, skal du være opmærksom, om der gælder særlige regler.

Hvad er lumen?

Kort fortalt er lumen en betegnelse for, hvor meget lys en given lyskilde, for eksempel cykellygter, udsender. Det handler om, hvor meget lys, der bliver udsendt 360° omkring lyskilden.

Når du kender en cykellygtes lumen, kan du sammenligne den med andre og se, hvordan de forskellige lygters effektivitet er. I nogle tilfælde er en pære med stærk belysning en fordel, mens det i andre sammenhænge kan være en ulempe.

Hvordan er cykellygterne blevet testet?

Der er mange måder at foretage forskellige former for cykellygter test på, men ikke alle er lige gode. Forbrugerrådet Tænk har testet deres lygter i et laboratorium, hvor en række parametre er blevet målt.

Eksperterne har testet lygterne for lysintensitet, brugstid, brugervenlighed, holdbarhed og oplysning af vej.

På den måde er det muligt at danne et komplet indtryk af den enkelte cykellygtes kvalitet, fordi den ikke kan gå under radaren.

Tænks testpanel har vægtet lysintensitet og brugstid højest med en vægt på 35% pr. parameter.

Derudover har de kigget på, og de respektive lygter lever op til bekendtgørelsen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Bicycling.com

Bicycling.com er en hjemmeside, der beskæftiger med cykler og cykling. På siden kan du finde alt fra tests af produkter til tips og nyheder.

Bontrager Ion Pro RT/Flare RT sæt er blevet testet af Bicycling.com, og lygterne klarer sig rigtig godt. Her får sættet en særlig udnævnelse som ”Årets udstyr” og en virkelig positiv bedømmelse.

Testen er udført den: 5. september 2018
Du kan se testen her

BikeRadar

BikeRadar er en webside, der handler om cykler. Du kan finde anmeldelser, råd til dit næste køb, nyheder og meget andet på hjemmesiden.

Vi har citeret BikeRadar, fordi deres ekperter har anmeldt en række af vores omtalte cykellygter. Det drejer sig om Bontrager Ion Pro RT/Flare RT sæt, Knog Mid Cobber, Blackburn Dayblazer 800 og Blackburn Dayblazer 65.

Eksperterne kigger på helheden i anmeldelserne, hvor parametre som lys og batterilevetid indgår naturligt.

Testen er offentliggjort: 10. november 2021
Du kan se anmeldelsen her

Bike Magazine

Bike Magazine er et onlinebaseret magasin, der handler om cykler med overvejende fokus på mountainbikes.

Magasinet har foretaget en test af Bontrager Ion Pro RT/Flare RT sæt, som præsterer fornuftigt. Modellen er blevet testet på parametre som montering og lys. Testpanelet roser især sættet for at have lygter med rigtig god batterilevetid.

Testen er udført den: 19. december 2018
Du kan se testen her

Forbrugerrådet Tænk

Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.

Tænk står bag en test af Cateye HL-EL135N, som får meget ros og bliver kåret til testvinder.

Vi har desuden citeret Tænk, fordi de har bragt en artikel med information om, hvordan cykellygter bliver testet.

Eksperterne kigger på parametre som lysintensitet, holdbarhed og brugervenlighed, hvilket også er tilfældet med Cateye HL-EL135N.

Testen er udført: september 2018
Du kan se testen her

OutdoorGearLab

OutdoorGearLab er en hjemmeside, der bringer anmeldelser af produkter, der relaterer sig til friluftsliv.

Websiden har bragt en anmeldelse af Cateye HL-EL135N, som vi omtaler. Lygten klarer sig ikke specielt godt i anmeldelsen, hvor den ender med en score på 36 ud af 100 point.

Dog pointerer anmelderen som en fordel, at du får lygten billigt.

Anmeldelsen er udført den: 15. januar 2018
Du kan se anmeldelsen her

Cycling Weekly

Cycling Weekly er et britisk cykelmagasin, der handler om emner, der har med cykler og cykling at gøre. Magasinet bringer blandt andet relevante nyheder og anmeldelser af produkter.

Knog Mid Cobber er blevet testet og vurderet af Cycling Weekly. Oversigtens premiumvalg bliver vurderet til 7/10 stjerner og får ros på flere områder. Anmelderen ser de mange forskellige modes som et plus, men synes til gengæld, at modellen er dyr.

Testen er udført den: 8. oktober 2019
Du kan se testen her

Derudover har magasinet bragt en guide om, hvad du skal kigge efter, når du køber en cykel. Her nævner de blandt andet de gældende lovkrav.

Du kan se artiklen her

Cycleholix.de

Cycleholix.de er et tysk magasin, der beskæftiger sig med mountainbikes. De leverer blandt andet tests af relevante produkter og nyheder, der har med cykling af gøre.

Magasinets eksperter har foretaget en test af Knog Mid Cobber. Testpanelet har fokuseret på, hvordan lygten præsterer i praksis, og de vurderer, at lyset er godt. Derudover konkluderer de, at modellen er let for dig at tage med i lommen.

Testen er udført den: 1. februar 2021
Du kan se testen her

The New York Times

The New York Times er en kendt, amerikansk avis, der bliver produceret fra New York. Avisen bliver regnet for at være ét af de massemedier, der har størst indflydelse i USA.

Avisens eksperter har foretaget en test af en række cykellygter, deriblandt Blackburn Dayblazer 65. Modellen ender som topscorer og får en positiv vurdering som ”Runner-up” i testen, hvor eksperterne anerkender lygtens kvalitet.

Testen er opdateret den: 25. marts 2021
Du kan se testen her

Road Bike Rider

Road Bike Rider er en hjemmeside med fokus på cykling, der bringer alt fra nyheder til anmeldelser af cykler.

Vi har valgt at tage websiden med, fordi deres eksperter har bragt en anmeldelse af Garmin Varia UT800 Trail. Anmelderen har vurderet modellen på parametre som batteri og montering. I dommen lyder det blandt andet, at forlygtens batterilevetid er lang, og at du let kan montere den på din cykelhjelm.

Du kan se anmeldelsen her

DC Rainmaker

DC Rainmaker er en blog af Ray Maker. Han beskifter sig især med forskellige former for teknologi, der bliver brugt til løb, cykling og triatlon.

DC Rainmaker har bragt en anmeldelse af vores omtalte Garmin Varia UT800 Trail. Ray Maker giver især modellen ros for lyset, som kommer med den smarte fordel, at det regulerer sig selv.

Anmeldelsen er udført den: 26. april 2017
Du kan se anmeldelsen her

Pande-lampe.dk

Pande-lampe.dk er en dansk hjemmeside, der beskæftiger sig med pandelamper.

Vi har taget websiden med, fordi der er bragt en artikel på den, der handler om lys. Her bliver det forklaret, hvad lumen er, hvilket er relevant for dig, der skal købe cykellygter.

Du kan se artiklen her

Cyklistforbundet

Cyklistforbundet er en dansk interesseorganisation med et trafikpolitisk fokus. Organisationen er medlemsbaseret og blev oprettet tilbage i 1905 under navnet ”Dansk Cyklist Forbund”.

Cyklistforbundet har bragt en artikel, der handler om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber cykellygter. Her bliver der oplistet de gældende regler for lygter, som du skal overholde.

Du kan se artiklen her

FAQ

Hvilke cykellygter er bedst i test?
Listens testvinder er Bontrager Ion Pro RT/Flare RT sæt, der er kåret til ”Årets udstyr” af Bicycling.com. Derudover har Forbrugerrådet Tænk Cateye HL-EL135N som ”Bedst i test”.
Hvilke krav er der til cykellygter?
Der er en række krav, og du bør altid sikre dig, at du har styr på de nyeste regler. Lygterne skal blandt andet være synlige fra mindst 300 meters afstand.
Hvornår skal du tænde dine cykellygter?
Som grundregel er det i lygtetændingstiden, det vil sige fra solopgang til solnedgang. Derudover skal du tænde dem, når vejret er uklart, for eksempel i tåge.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Bontrager Ion Pro RT/Flare RT sæt - Kraftig lysstråle med lang levetid

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme