eRiders

Eksperter i elektriske køretøjer

Test af 7 elektriske løbehjul | De bedste el-løbehjul 2019 Test af 7 elektriske løbehjul | De bedste el-løbehjul 2019

Foråret er i luften, og det betyder, at det snart er højsæson for e-vehicles, elektriske løbehjul, el løbehjul – eller hvad du nu vil kalde dem.

Vil du gerne ud at nyde det gode vejr, få vind i håret og asfalt under fødderne? Så er nu det perfekte tidspunkt at investere i et el løbehjul, eller et elektrisk løbehjul, som det også kaldes.

Men hvilket skal du vælge? Markedet kan være mere eller mindre overvældende, og det kan være svært at skelne mellem kvalitet og skrald. For slet ikke at tale om features – for hvilke kan du undvære, og hvilke kan du slet ikke leve uden?

Vi vil gerne give dig de bedste forudsætninger for at finde det el løbehjul, der passer bedst til dig. Så vi har haft gang i den helt store test af løbehjul med motor til både børn, voksne og barnlige sjæle.

Vi har identificeret 7 af markedets bedste modeller, hvor du får absolut mest kvalitet for pengene. På den måde kan du være sikker på ikke at betale overpris for dit elektriske løbehjul eller at investere i et billigt el løbehjul, der slet ikke lever op til dine forventninger.

Sådan vælger du det løbehjul med motor, der passer bedst til dig

Før vi gennemgår de udvalgte el løbehjul, har vi her samlet nogle af de parametre, der er værd at holde øje med, når du er på udkig efter et el løbehjul. Der er nemlig stor forskel på hvilket løbehjul, der passer bedst til dig.

Selvom et elektrisk løbehjul spiller på alle parametre, er det ikke ensbetydende med, at det egner sig lige godt til børn og voksne. På samme måde kan et løbehjul være perfekt til bykørsel, men helt elendigt til brosten og grusveje.

Så før du går på jagt efter din nye motoriserede ven, bør du overveje følgende:

 • Hvad skal du bruge el løbehjulet til? Er det til pendling? Korte ture eller lange ture?
 • Hvilket underlag skal du bruge løbehjulet med motor på?
 • Hvor langt skal du kunne køre på dit elektriske løbehjul?
 • Hvor meget tid/mulighed har du for at lade det op?
 • Er det til børn eller voksne?
 • Skal det være nemt at have med på farten?
 • Er hastighed vigtigere end at kunne køre på cykelsti?
 • Hvad er dit budget?
 • Er det vigtigt, at det er robust?
 • Og ikke mindst: Lovgivningen i Danmark om dette

Vi har taget højde for alle ovenstående parametre i vores test – på den måde finder du på vores liste præcis det elektriske løbehjul, der lever op til dine krav og behov.

Så lad os komme til sagen.

Herunder får du vores komplette guide til de 7 bedste elektriske løbehjul i 2019: 

Testvinder blandt de lovlige el-løbehjul

Vil du have et el-løbehjul, der er lovligt at køre på danske cykelstier? Så er der en række regler, som mange ikke lever op til – fx lys og max-fart på 20 km/t.

GoFast er den nye spiller på det danske marked for elektriske løbehjul, og de har lavet et super lækkert og virkeligt stærkt produkt, der er 100 % lovligt at køre på.

✔ Det kan køre hele 25 km på én opladning.
✔ Topfart på 20 km/t.
✔ Sammenklappeligt og nemt at have med
✔ Super behagelig og nemt at køre på
✔ Kan oplades derhjmme i alm. stikkontakt.
✔ Solide dæk, der ikke kan punktere

Pris: 2.999 DKK

Se Go Fast el-løbehjul i aktion i videoen nedenfor:

1. Xiaomi Mi el-løbehjul | Mest populære pt.

Løbehjulet lever op til (næsten) alle forventninger. Det kan ikke helt køre de 30 km, som det lover, men kun ca. 20 km i sparetilstanden og ca. 15 km i normaltilstanden, men da dette også er nok til mit behov er det helt fint. Overordnet set er det af rigtig god kvalitet og det kører rigtig godt. Jeg er tilfreds med mit køb.

Leder du efter et allround elektrisk løbehjul, er Xiaomi Mi elektrisk løbehjul efter vores mening det bedste bud. Designet er elegant og lækkert at se på. Det kan nemt foldes sammen. Du kan køre op til 30 km på en fuld opladning. Du får cruise control – og dermed en jævn og behagelig fart. Du får pneumatiske dæk, der absorberer stød og forhindrer hjulet i at skride ud. Du får altså det hele i én pakke. Xiami Mi kan alt det, som et el løbehjul skal kunne – og så lidt til.

Til prisen er det elektriske løbehjul et fund. Du får masser af power og ikke mindst køreglæde for pengene, hvis du vælger at investere i Xiaomi Mi elektrisk løbehjul.

Bestil allerede i dag

Spar penge ved at bestille online, ja tak. Men at købe det ved en troværdig, velkendt forhandler med god service er også vigtigt for mange. Skousen har begge dele lige nu, og derfor anbefaler jeg dem.

Pris 3.299 DKK

Ønsker du en lovlig model?

Førnævnte Go Fast-model kører med samme stel som Xiaomi Mi, men med en motor, der gør det lovligt på danske cykelstier. Det kan købes på GoFasts webshop.

Det bedste løbehjul til prisen – og ikke kun ifølge os

Én ting er, hvad vi synes. Noget andet er resten af verden. Og ikke overraskende er vi overvejende enige. For det elektriske el løbehjul Xiaomi Mi har vundet adskillige priser – herunder den prestigefyldte Red Dot Best of the Best og iF Design Award 2017.

Det er en ren fornøjelse af rulle afsted på Xiaomi Mi, og løbehjulet er både intuitivt og nemt at køre på. Så her kan både begyndere og mere erfarne være med. Løbehjulet er let og kompakt at folde sammen, og med en vægt på bare 12,5 kg er det nemt at have med under armen, hvis du eksempelvis skal pendle til job eller skole.

Hvad du ellers skal vide om Xiami Mi elektrisk løbehjul:

 • Der er masser af power i motoren med en nominel effekt på 250W og en øjeblikkelig effekt på 500W.
 • Maxhastigheden ligger på 25 km/t (18 km/t med cruise control), men det betyder så også, at du ikke må køre på cykelstien med el løbehjulet.
 • Når batteriet er fuldt opladet, kan du cruise derudaf i 30 km i ét stræk.
 • Løbehjulet har dobbelt bremseeffekt.
 • Du kan følge med i din færden, batteritid med mere via en app.

2. NineBot Kickscooter ES2 fra Segway | Testvinder

NineBot ES2 er en oplevelse. Skal prøves! Fås hos Coolshop

NineBot by Segway (ES2-modellen) er måske det bedste elektriske løbehjul i mellemprisklassen, hvis du ønsker et lækkert design og høj kvalitet på alle områder. Jeg anbefaler NineBot ES2 til alle, der vil løfte performance et enkelt hak over det populære Xiaomi.

NineBot by Segway ES2 fås også hos Homeshop.dk.

Har du brug for et nemt og bekvemt transportmiddel, der hurtigt kan tage dig fra a til b, er NineBit Kickscooter fra Segway det, som du mangler. Designet er kompakt, så el løbehjulet nemt kan klappes sammen. Skal du skifte mellem bus, metro eller tog, er det nemt at have med på farten. Løbehjulet tager du bare under armen, når du skal afsted.

El løbehjulet er større end mange af de andre løbehjul på markedet, så komforten er virkelig sat i højsædet her. Samtidig er løbehjulet udviklet med omtanke på, at det skal være nemt at bruge. Du kan eksempelvis overvåge batteritid og låse det fra din telefon.

Perfekt til pendleren, der vil hurtigt frem (og tilbage)

El løbehjulet fra Segway er det perfekte løbehjul til pendleren, der bruger det frem og tilbage på job for at gøre transporttiden nemmere, mere bekvem og hurtigere. Fordi det elektriske løbehjul er lavet med særlig tanke på daglig brug, er det også her, at du får den bedste køreoplevelse.

Løbehjulet er som de fleste andre bedst til korte strækninger, men har du ikke langt på arbejde, eller har du et par kilometer fra bus til job, er det helt perfekt. KickScooteren er stødabsorberende, så det er sikkert og behageligt at køre på. Samtidig er løbehjulet udstyret med elektriske bremser og lys, så du er sikker, når du gebærder dig i trafikken.

KickScooteren har et eco-venligt vedligeholdelsessystem, så absolut ingen energi går til spilde. Og det kommer dig til gode, for det betyder flere kilometer per opladning. Har du brug for mere juice, kan du tilkøbe et ekstra batteri, der forlænger rækkevidden til 45 km og øger farten til 30 km/t. Men vær her opmærksom på, at et løbehjul på offentlig vej maks kunne køre 20 km/t.

Hvad du ellers skal vide om NineBot Kickscooter fra Segway

 • En fuld opladning tager godt 3 timer – hvilket du kan klare fra kontoret (når du er ankommet uden sved på panden).
 • Løbehjulet er med sine kun 12 kg let at have med på farten.
 • El løbehjulet fra Segway skal skubbes i gang.

3. Denver SCO-65100 | Bedst i budgetklassen

Denver dsc 5000 elektrisk løbehjul
Klik på produktet for at se nærmere

El løbehjulet fra Denver er et alsidigt løbehjul, og til prisen er der bestemt ikke noget at klage over. Løbehjulet kan bruges af både børn og voksne, så er det netop det, som du leder efter, er Denver SCO-65100 en oplagt kandidat.

Løbehjulet lever op til alle de basale krav: Det har et let aluminiumsstel, en god topfart og en fin opladningstid på batterierne. Det anbefales, at du er over 14 år, og så længe du ikke belaster det med mere end 100 kg, er du good to go uanset alder.

Det bedste for den prisbevidste (2.149,-)

Denver SCO er en ganske glimrende løbehjul, som du eller dit barn (min 14 år) helt sikkert bliver glad for. Jeg har igen fundet laveste netpris, så du slipper for det.

Denver elektriske løbehjul fås også hos Skousens webshop.

God til begynderen

Er du ikke klar til at kaste hele din formue efter et lækkert løbehjul, så er Denvers et godt bud. Og så får du faktisk rigtig meget for pengene. På el løbehjulet kan du lægge hele 12 kilometer bag dig i ét stræk, men husk lige madpakken, hvis du bevæger dig ud på den helt stor tur, for hvor lang tid, det tager, kan variere efter underlag og belastning.

En anden ting, som du heller ikke skal gøre på løbehjulet, er at udsætte det for en stigning på mere end 20 procent. For så kommer du ingen steder. Nu bor vi heldigvis i Danmark, hvor den største udfordring er Himmelbjerget, så mon ikke du klarer den 😉

Topfarten er med en motor på 250 W 20 km/t, hvilket er det mest normale for de fleste el løbehjul (og også den lovlige grænse, hvis du skal køre på offentlige cykelstier).

Hvad du ellers skal vide om Denver SCO-65100:

 • Der er display på styret, hvor du kan se hastigheden, aflæse aktuel strækning og batteristatus.
 • Du sætter i gang ved at dreje på gashåndtaget.
 • Du kan sænke tempoet med elektrisk bremse til forhjulet og mekanisk fodbremse til baghjulet.
 • Det tager 2-3 timer at lade batteriet op.

4. Razor el løbehjul Power Core E90 | Bedst til børn

Det elektriske løbehjul fra Razor er et rigtig solidt bud til det yngste klientel. Er du på udkig efter et lækkert løbehjul til den helt unge (anbefales fra 8+), så er razor el løbehjulet et godt valg. Blandt andet fordi, at løbehjulet har en max belastning på 54 kg.

Har du et par unger derhjemme, der gerne vil have fart over feltet, er el løbehjulet her oplagt (og så behøver du som forælder ikke at bekymre dig om, hvorvidt det går for stærkt).

Køb det perfekte løbehjul til dit barn i dag

Razor Power Core er efter min vurdering det bedste løbehjul, hvis du har børn under 14 år, som gerne vil drøne rundt og have det sjovt uden det bliver farligt.

Lige nu kun 1.047,- hos Wupti. Spar over 900 kr.!

Robust, men stadig let

Løbehjulet her skal løbes i gang, så det er perfekt til aktive børn med krudt bagi. Løbehjulet er lavet i aluminium, og med en vægt på bare 12 kg er det nemt at have med rundt – også for børn.

Du skal have en fart på 5 km/t, før motoren aktiveres – så selvom din bedstemor vejer mindre end 54 kg, er det ikke sikkert, at det liiige er det her, der er oplagt at give i 80 års fødselsdagsgave.

Når du har nået de 5 km/t, skal du trykke på en knap på styret for at aktivere motoren, og så er du ellers i gang (det er lidt ligesom en gammel knallert). Løbehjulet har en tophastighed på 14 km/t, der ligger noget under standarden på 20 km/t. Men når du først er i gang, kan du fræse afsted i op til 40 minutter i ét stræk.

Når de 40 minutter er gået, skal du have tålmodighed. For det tager 12 timer at lade batteriet op igen. Men har du ikke brug for mere end 40 minutters kørsel om dagen (frem og tilbage fra skole eksempelvis), er løbehjulet helt perfekt. Smid det til opladning natten over, og så er det fuldt opladet til næste dag.

Hvad du ellers skal vide om Razor el løbehjul Power Core E90:

 • Stellet er 83,6 centimeter højt, og løbehjulet har en bredde på 32,7 centimeter.
 • Tempoet kan justeres med en håndbremse, der sidder på styret.

Læs vores anmeldelser over de 5 bedste elektriske løbehjul til børn 

5. MCU-Sport El Løbehjul 48V Brushless 1600W Xtreme | God til ferier

El løbehjulet MCU-Sport lever i den grad op til sit navn – for det er virkelig Xtreme! Her får du et el løbehjul, der vil frem i verden. Løbehjulet har en stor 1600 W 48V Brushless motor, rigtige gummidæk og skivebremser for og bag. MCU-Sport El Løbehjul Xtreme er et kraftfuldt løbehjul med intet mindre end en kæmpestor motor.

Det elektriske løbehjul skiller sig ikke kun ud, fordi det har et monster af en motor. Det har også et sæde, så du opnår ultimativ komfort, når du brænder asfalt. Men hvis du har læst vores artikel om regler for el løbehjul, ved du også, at det betyder, at du ikke må køre på hverken vej eller cykelsti. Og netop derfor er MCU-Sport el løbehjulet ikke det oplagte by-løbehjul.

Spar store beløb ved at bestille online

mcu sport el løbehjul brushless 1600w

God til sommerhuset, båden og campingpladsen

Okay, så løbehjulet er ikke til pendleren, der skal kunne komme tjept frem og tilbage inden for byzonen (et løbehjul på 46 kg er ikke sådan lige at smide under armen i metroen). Men det betyder ikke, at det ikke kan være en god investering. For det noget mere robuste løbehjul er perfekt til ferier og fritid.

Løbehjulet er let at klappe sammen, så du kan have det liggende i sommerhuset, campingvognen eller på båden, og så har du en nem og bekvem måde at komme rundt i sommerlandet på. Løbehjulet kan køre op til 35 km på bare en opladning, så du kan sagtens køre hen til det nærmeste ishus og tilbage igen.

Hvad du ellers skal vide om MCU-Sport El-Løbehjul 48V Brushless 1600W Xtreme

 • Det robuste løbehjul måler 1170x350x480 cm.
 • Det tager cirka 6-10 timer at lade batteriet helt op.
 • Den maksimale belastning er 140 kg (så løbehjulet er perfekt – også til rigtig voksne mennesker).
 • Den maksimale hastighed er 45 km/t (så den går altså ikke på cykelstien).

6. Wide Wheel Extreme Suspension | Bedst i luksusklassen

Det er ingen hemmelighed, at Wide Wheel Extreme Suspension ligger i den tunge ende af prisskalaen, så her skal du altså være villig til at gøre et lidt større dyk i muldvarpen. Til gengæld får du også et hammerlækkert løbehjul for pengene!

El løbehjulet har brede hjul med god affjedring, der gør det behageligt og komfortabelt at køre på – uanset underlag. Så når du triller rundt inde i byen på Wide Wheel Extreme Suspension, er toppede brosten ikke længere nogen udfordring – du flyver lige over. Og så sørger det førsteklasses bremsesystem for, at du er sikker, når du bevæger dig ud i trafikken.

“Nej, jeg vil ikke gå ned på gear”

Med Wide Wheel Extreme kan du køre i alle slags føre, i høj hastighed. Du får et løbehjul, der holder i mange og ikke går i stykker, fordi det holder absurd høj kvalitet.

El løbehjulet, der giver dig maksimal komfort

Det kan godt være, at vi er i den dyre ende af prisskalaen, men til gengæld er der også kælet for hver en detalje på det bredhjulede elektriske løbehjul. Du er garanteret en yderst komfortabel oplevelse, når du begiver dig ud i verden på el løbehjulet, og de brede dæk sørger både for komfort og stabilitet.

For slet ikke at tale om affjedringen, der er i en verden for sig (tjek det eventuelt ud på YouTube – det er altså ret vildt).

Løbehjulet her er til dig, der ved, hvad du vil have, og er villig til at betale for det. Står du over for at skulle investere i dit første løbehjul, kan du med fordel vælge et, der egner sig bedre til det. Men er du ikke villig til at gå ned på kvalitet, så er løbehjulet her det oplagte valg.

Hvad du ellers skal vide om Wide Wheel Extreme Suspension

 • El løbehjulet har en 48V 500W Hub/børsteløs motor, så der er godt med power skjult i det kompakte design.
 • På trods af det robuste design er løbehjulet forholdsvis let med sine 17 kg.
 • Den maksimale hastighed er 25 km/t (så vær opmærksom på, at du ikke må køre på cykelstier).
 • Det tager 2-3 timer at lade batteriet fuldt op.
 • Løbehjulet har elektronisk disk-bremse-system.
 • Det er CE og RoHS godkendt.

7. Nitrox Alu-6 V2 250W

Nitrox Alu-6 V2 250W el løbehjul

OBS: Vi har meget begrænset information om Nitrox, og har endnu ikke testet det. De få tilgængelige anmeldelser er blandede.

Nitrox el løbehjulet er kommet med i testen her, fordi det rent faktisk overholder de regler, der afgør, om et el løbehjul må køre på cykelstien. Fart er fedt, og mange løbehjuls-entusiaster synes, at 20 km/t er for langsomt. Derfor vælger mange at opgradere til 25 km/t og opefter. Problemet er bare, at den ikke går på cykelstien.

Den nye lov, der gør det lovligt at køre på løbehjul på vejene, indebærer, at et el løbehjul ikke må kunne køre hurtigere end 20 km/t ved egen motorkraft på cykelstier, og det udelukker teoretisk set flere af de løbehjul, som vi har med her i testen. Så kan du jo køre andre steder, og selvom det ikke giver mening, kan du faktisk også køre på fortovet.

Køb et løbehjul, der er lovligt på offentlige cykelstier

Nitrox har et fint design og overholder alt dansk lovgivning.

Bedst til regelrytteren

Vil du gerne undgå en bøde for at køre på cykelstierne, er løbehjulet Nitrox Alu-6 det perfekte valg. Løbehjulet er lavet i aluminium, det har et litium-batteri og en 84h børsteløs motor i baghjulet med 250W effekt. Og så er det faktisk super let – det vejer nemlig kun 11 kg, så det er let at have under armen, når du skal pendle.

Du kan køre 20-25 km på en opladning, og batteriet tager cirka 2-3 timer om en opladning. Alt i alt er det et meget basic el løbehjul. Det vil sige, at det kan det, som det skal kunne, men så heller ikke meget mere. Så hvis du hovedsageligt skal bruge dit elektriske løbehjul til transport i byen og gerne vil have muligheden for at køre på cykelstien, er dette løbehjul fra Nitrox et solidt bud.

Hvad du ellers skal vide om Nitrox Alu-6 V2 250W

 • Stadig ukendt på markedet, ikke det store proof-of-concept endnu
 • Fordi det er et ret basic el løbehjul, er der en max belastning på 90 kg. Så minder du mest af alt om en viking af statur, skal du nok ikke satse på Nitrox Alu-6 250W.
 • Løbehjulet kan nemt klappes sammen, så du kan have det med under armen.
 • Dækkene er i solid gummi, så du skal ikke bekymre dig om punkteringer.

Andre gode el løbehjul, der var millimeter fra at komme med på listen:

 • Joyor Y10
 • MegaWheels Ultralight
 • Eflux Freeride 48
 • Megaleg El Løbehjul 36V 1000W

→ Eller læs for anmeldelser af de bedste elektriske skateboards på markedet 

Er du stadig i tvivl?

Så hiv fat i os! Det er ingen hemmelighed, at vi er nørder, når det kommer til elektriske motoriserede køretøjer, og vi vil altid gerne hjælpe dig med at finde det helt rette løbehjul til dig. Så har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os via vores kontaktformular.

Jeg håber I kan bruge artiklen til noget derude, venner! 🙂 Og jeg glæder mig til jeres input/feedback i kommentarfeltet 

/Emil 

 • Lars

  13. maj 2019 #1 Author

  Hej Emil.
  Fed artikel, der er kommet godt rundt omkring, mange af de modeller der kan fås!
  Jeg sad selv og undersøgte, og fandt 2 forskellige modeller hos noget der hedder roadsurfing her https://roadsurfing.dk/el-loebehjul-2/. Er det noget du kommer til at anmelde?

  Svar

  • admin

   17. maj 2019 #2 Author

   Hej Lars,
   Tak for de pæne ord. Ja, jeg satser faktisk på, at jeg kommer til at teste og anmelde Roadsurfing elløbehjul inden alt for længe. Kig forbi igen i løbet af sommeren, så skulle der komme noget 🙂

   Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *