Generelle regler:
El-løbehjul og skateboards med motor

Fra starten af 2019 har det været lovligt at bevæge sig rundt i Danmark på motoriserede løbehjul og skateboards.  Men hvad siger loven egentlig helt præcis? Det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned i forhold til både elektriske løbehjul, scootere, segways og skateboards.

Herunder kan du få det forkromede overblik over reglerne for el løbehjul med motor. Vi har samlet det hele til dig, så du ikke behøver at søge i alle internettets kroge efter svar.

Seneste ændring: 21. december 2021

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Forsøgsordningen med motoriserede løbehjul

Lad os først og fremmest starte med at slå fast, hvad den her forsøgsordning går ud på. Kort og godt betyder det, at du fra januar (2019) har kunnet fræse rundt på dit motoriserede løbehjul, segway eller skateboard – helt lovligt. Hvis du er i tvivl om, hvad reglementet indeholder, så får du alt den information, du behøver lige her.

Fakta om forsøgsordningen:

 • Al kørsel med motoriserede løbehjul skal foregå på cykelstien (så ingen smutveje i rundkørslen).
 • De samme krav vedrørende lygter og reflekser, der gælder for cykler, gælder også for el løbehjul – eneste forskel er, at lygterne på løbehjul altid skal være tændt. Også selvom solen står midt på himlen.
 • Ifølge forsøgsordningen må el løbehjul, segways og så videre højest kunne køre 20 km/t (ved egen kraft).
 • Det er ikke et krav, at du skal have kørekort for at køre på el løbehjul – men du skal være fyldt 15 år, hvis du vil bruge det som transportmiddel. Ingen regler uden undtagelser: Er du ledsaget af en myndig person, må du gerne køre på motoriseret løbehjul og skateboard, før du fylder 15 år.(1)

Regler for kørsel på el-løbehjul

Regler, der specifikt gælder el-løbehjul:

 • Et elektrisk løbehjul må ikke kunne køre mere end 20 km/t med egen motorkraft. Elektriske løbehjul, der kører hurtigere end det, er ikke lovlige i trafikken.
 • Løbehjulet må ikke have noget sæde.
 • Løbehjulet skal være CE-mærket (CE-mærket betyder, at produktet er godkendt efter gældende EU-direktiver).
 • Løbehjulet må ikke veje mere end 25 kg, højst være 2 meter langt og 70 centimeter bredt.
 • Løbehjulet skal bagpå have monteret en rød refleks, foran en hvid refleks og gule eller hvide reflekser på hver side – og det skal være godkendte reflekser, der lever op til samme krav som reflekser på cykler.
 • Der skal køres med lys døgnet rundt – så der skal altid være hvid lygte foran og rød lygte bagpå. De skal sidde fast på løbehjulet og kunne ses på mindst 300 meters afstand.
 • Cykelreglerne skal altid overholdes, og har du muligheden for det, skal du altid køre på cykelstien.
 • For at køre på el løbehjul i trafikken skal du være fyldt 15 år. Er du under 15 år, skal du være i følge med en voksen – ellers foregår kørslen på legepladser og opholdsområder.
 • Promillegrænsen er den samme som i bil og på cykel – 0,5.

Regler for elektrisk skateboard

Det er ikke kun reglerne for el løbehjul, der kan være svære at finde rundt i. Det samme gælder for segway lovgivningen og el skateboard reglerne. Her får du det fulde overblik:

 • Segboards, uniwheels, segways og elektriske skateboards må max kunne køre 20 km/t ved egen motorkraft.
 • Segboards og elektriske skateboards skal være CE-mærket (CE-mærket betyder, at produktet er godkendt efter gældende EU-direktiver).
 • Skateboardet må ikke veje mere end 25 kg, højst være 2 meter langt og 70 centimeter bredt.
 • Løbehjulet skal bag på have monteret en rød refleks, foran en hvid refleks og gule eller hvide reflekser på hver side – og det skal være godkendte reflekser, der lever op til samme krav som reflekser på cykler.
 • Der skal køres med lys døgnet rundt – så der skal altid være hvid lygte foran og rød lygte bagpå. De skal sidde fast på el skateboardet og kunne ses på mindst 300 meters afstand.
 • Cykelreglerne skal altid overholdes, og har du muligheden for det, skal du altid køre på cykelstien.
 • Er du uden for byzonen, må du kun køre på strækninger, hvor der er cykelsti – og hvor fartgrænsen er på max 50 km/t. Så du må ikke køre på landevej, hvor der ikke er cykelsti.
 • For at køre på el skateboard i trafikken skal du være fyldt 15 år. Er du under 15 år, skal du være i følge med en voksen – ellers foregår kørslen på legepladser og opholdsområder.
 • Promillegrænsen er den samme som i bil og på cykel – 0,5.

Ekspert- og testkilder

Vertaatuote

VertaaTuote er et online forbrugerblad, hvis formål er at inspirere og hjælpe deres læsere med at finde de bedste produkter til prisen ved at skabe sponsorerede, men ærlig og uafhængigt indhold inden for elektronik, sundhed og skønhed, fitness og sport, husholdningsapparater samt hjem og have. Du kan læse mere her

FAQ

Bliver el løbehjul opfattet som et motoriseret køretøj?
Nej, el løbehjul bliver ikke opfattet som et motoriseret køretøj, men de bliver i stedet sammenlignet med cykler. Det vil sige, at du har de samme rettigheder og ansvar i trafikken, når du kører på et el løbehjul, som når du cykler på en cykel.
Skal jeg have en kørekort for at køre på et el løbehjul?
Nej, der er ikke noget krav til, at du skal have et kørekort, før du må køre på et el løbehjul ude i trafikken. Dog skal du være fyldt 15 år, hvis du vil bruge el løbehjulet som transportmiddel. Børn under 15 år skal være i ledsagelse af en voksen.
Hvad gør et el løbehjul lovligt at køre på i trafikken?
Da el løbehjul bliver sammenholdt med cykler i trafikken, er det mange af de samme ting, som gør dem lovlige at køre på offentligt. Det inkluderer blandt andet, at el løbehjulet har reflekser og lygter. Et særligt krav for el løbehjul er, at lygterne altid skal være tændt.
Skal jeg have hjelm på, når jeg kører på et el løbehjul?
Nej, det er ikke et krav, at du skal have en hjelm på, når du kører på el løbehjul. Dog er det en god ide altid at have en hjelm på, når du bevæger dig ud i trafikken. Det minimerer risikoen for skader.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme