Alt du skal vide om den populære Høvding cykelhjelm 


Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

Når du vil passe godt på dig selv som cyklist i trafikken, er hjelme uundværlige. 

De mest innovative cykelhjelme på markedet er modellerne fra Hövding. Her får du en smart, moderne og praktisk airbag-cykelhjelm, der vil puste sig op i tilfælde af sammenstød og uheld. 

Herunder kan du læse mere om muligheder og fordele ved at bruge de populære cykelhjelme med oppustelige egenskaber. 

Du får viden om de forskellige modeller, og du får vigtig information om, hvilke personer der kan og må bruge en airbag cykelhjelm. 

Dette skal du vide om en Hövding cykelhjelm

Høvding cykelhjelmen bliver mere og mere populær hos danskerne. I takt med at flere cyklister har fået øjnene op for de mange praktiske fordele og sikkerhedsmæssige egenskaber ved hjelmene, designes der nye udgaver. 

Airbag cykelhjelmen er lavet som en kraftig halskrave. Modsat den traditionelle hjelm kører du ikke med noget på hovedet, når du vælger sikkerhedsudstyret fra Høvding.


Det særlige ved hjelmene er deres innovative og tekniske design. Den nyeste model på markedet (3.0 udgaven) er udstyret med Bluetooth funktion. Downloader du Hövding appen til din smartphone, kan du følge med i dine data fra cykelturene. 

Du får blandt andet indblik i, hvor mange kilometer du i gennemsnit kører om dagen eller om ugen, og du kan se din CO2-besparelse sammenhold med, hvis du gjorde brug af offentlig transport. 

Høvding er en visionær virksomhed, der hver dag arbejder på at maksimere sikkerheden i trafikken og bidrage til et grønnere miljø. 

Virksomheden anvender den nyeste teknologi, så der skabes løsninger, der har stor betydning for dig og din hverdag. 

Høvding cykelhjelm 3.0

Vores anbefaling

Høvding cykelhjelm 3.0
 • Letvægtsmodel (vejer 800g)
 • Hjelmen har en udløsningstid på 0,1 sekund. 
 • Puster sig automatisk og effektivt op i forbindelse med stød

Lær de forskellige Hövding modeller at kende

Den første, populære Høvding cykelhjelm kom på markedet tilbage i år 2016. Det var 2.0 versionen, som mange danskere tog til sig. Siden da er der kommet en ny variant til, der bedst kendes som ”3.0 modellen”.

Den nyeste udgave – Høvding cykelhjelm 3.0 – er lavet til at give dig endnu flere anvendelsesmuligheder med dit sikkerhedsudstyr. Den kan f.eks. holde i længere tid (op til 15 timer på fuld opladning), og den kan forbindes til din smartphone.

Du får større anvendelsesglæde og mere alsidighed med din 3.0-model, da den kan sluttes til din mobil. Du kan motivere dig selv til at holde fast ved eller begynde på en aktiv livsstil, når du kan få værdifuld indsigt i dine data fra cykelturene.

Vælger du Hövding 3.0, kan du blandt andet se frem til følgende fordele:

 • Kompatibel med Hövding appen
 • Vandafvisende og stødabsorberende 
 • Udstyret med algoritmer, der fornemmer bevægelsesmønstret i forbindelse cykling
 • Kan bruges til halsstørrelser på op til 45cm
 • Justerbart design i omkreds
 • Puster sig automatisk og effektivt op i forbindelse med stød
 • Skal lades op via USB kabel (medfølger i forbindelse med køb)
 • Letvægtsmodel (vejer 800g)
 • Lysindikator der fortæller om behov for opladning

Det har stor betydning for mange personer, at de ikke skal have ødelagt frisuren, når de vil være aktive og gøre brug af et miljøvenligt transportmiddel. Når du bærer din oppustelige Høvding cykelhjelm, vil den blot sidde omkring halsen på dig. Du skal ikke bekymre dig for, om din hjelm mangler energi.

Der er lysindikator på siden, der vil aktiveres, når der er 20% strøm tilbage. 

Hjelmen har en udløsningstid på 0,1 sekund. 

Vigtigt at vide om Høvding cykelhjelm og børn

Airbagcykelhjelmene i version 2.0 og 3.0 må anvendes fra personer på 15 år og opefter. Det er vigtigt for sikkerheden, at du følger produktvejledningen og brugsanvisningen som følger med din hjelm. 

Overvejer du at købe sikkerhedsudstyret, skal du forholde dig til såvel alder som dit transportmiddel. Hjelmene er designet at blive brugt til almindelige, 2hjulede cykler.  

Øg sikkerheden og få mere ud af din hverdagsmotion med en Hövding cykelhjelm  

Vil du nyde din cykel mere og få den bedste motion, der skåner knæ og led, skal du forholde dig til dit udstyr. Det er mange gange det, der har den afgørende betydning, når det kommer til at skabe og opretholde motivation.  

Der kan være forskellige årsager til at købe den populære og alsidige Høvding cykelhjelm, uanset hvor mange kilometer du cykler om ugen.

Det kan handle om fleksibilitet, komfort, træning eller sikkerhed. Typisk kombineres flere af disse grunde, når det kommer til at beslutte sig for at køre med den letgenkendelige beskyttelseskrave. 

Samtidig med at du kommer til at blive lige så trygt og sikkert beskyttet, som du ville med en traditionel cykelhjelm, kan du få mere ud af din motion på cyklen. 

Cykling er en skøn, alsidig og effektiv træningsform, som alle og enhver kan brænde kalorier af med og forbedre konditionen ved. 

Når du kobler din hjelm op til din mobil, kan du få adgang til alle de vigtige data fra dine cykelture. Det betyder blandt andet, at du kan bruge hjelmen både til hverdagens CO2-venlige transport og til seriøs motion i fritiden. 

Det kan være med til at motivere dig at cykle mere enten ud fra et aktivitetsperspektiv eller af hensyn til miljøet. I appen til din Høvding cykelhjelm kan du se, hvor meget CO2 du sparer vores miljø for, og du kan lave ugentlige eller månedlige statistikoverblik over antal kørte kilometer og gennemsnitlige hastigheder. 

Høvding cykelhjelm og sikkerhed i trafikken 

For mange mennesker kan det være en mental omstillingsproces at vælge en cykelhjelm med airbag, der er formet som halskrave. En stor del af vores sikkerhed på cykel handler om, at vi ved og kan se, at vores hoved er beskyttet. Når du bærer halskrave, kan du ikke visuelt se, at dit hoved er i sikkerhed i tilfælde af uheld. 

Her handler omstillingsprocessen om, at du ved, at din moderne og gennemtestede hjelm på 0,1 sekund vil puste sig op og give maksimal beskyttelse af såvel hoved og ansigt. 

Hjelmen puster sig op til (bogstavelig talt) at blive en stor airbag, der vil omkranse hele dit hoved med en lufttæt pude. 

Der er forskel på, om den moderne cykelhjelm er det rette valg for dig. Det afhænger af din følelse af sikkerhed, dit budget og ikke mindst forfængelighed.

Det er ikke kun data fra din træning og indblik i dit bidrag til et mere miljøvenligt samfund, du får adgang til, når du forbinder din hjelm til Høvding appen. 

Du kan indtaste, hvilke personer der skal kontaktes, hvis du skulle blive udsat for et færdselsuheld på cyklen. Herved vil dine oplyste kontakter automatisk blive kaldt op og orienteret om uheldet. Dette aspekt kan give dig ekstra sikkerhed og tryghed, når du ved, at dine forældre, en kæreste, en ægtefælle eller en god ven vil få information om, at du er kommet til skade.  

Test af Høvding cykelhjelmen 

Overvejer du at købe en airbag cykelhjelm, kan det få stor betydning for dig at kende til, hvordan sikkerhedsudstyret testes.

Høvding cykelhjelmene testes i forhold til følgende:

 • Sikkerhed 
 • Brugervenlighed 
 • Pris i forhold til kvalitet 
 • Særlige egenskaber 

Sikkerheden er det, hjelme til beskyttelse primært vurderes på. Airbag cykelhjelme udsættes for samme reaktionstest som de airbags, der findes i vores biler. Her testes hjelmene på mange forskellige måder og i kontrollerede situationer for at vurdere deres pålidelighed. 

Resultaterne konkluderer, at hjelmene udløses i fuld tilstand efter 0,1 sekund. Det vil sige, at der går 0,1 sekund fra, at hjelmen har registreret et stød til, at den bliver pustet op i fuld tilstand omkring dit hoved. 

I kraven sidder der sensorer, der er kodet med særlige algoritmer. Disse algoritmer er udført til at reagere på de bevægelser, som vil opstå i tilfælde af uheld. 

Foruden reaktionstid bliver Høvding cykelhjelmene testet i forhold til deres brugervenlighed. Det skal være nemt og enkelt for dig at bruge din hjelm og få fuldt udbytte af egenskaber. 

Med lysindikator, medfølgende USB opladerkabel og mulighed for at koble din hjelm op på Hövding appen, får du den mest alsidige og funktionelle cykelhjelm på markedet. 

Ifølge Høvding er deres produkter 8 gange mere sikre end de traditionelle cykelhjelme. Producenten markedsfører udstyret som ”verdens sikreste cykelhjelm”.

Kilde: Jyllands-Posten.

Pris på Høvding cykelhjelme

Den nyeste 3.0 version er den dyreste model fra Høvding. Det er den model, der har de vigtige og betydningsfulde funktioner. 

Prisen på den oppustelige cykelhjelm befinder sig på samme niveau som en professionel, traditionel hjelm til cykling. 

Når du overvejer køb af ny hjelm, skal du både forholde sig til komfort, brugervenlighed, sikkerhed og forfængelighed. Det er ikke kun det store omfang af sikkerhed, du betaler for, når du vælger et produkt fra Høvding.
Det er også muligheden for at bruge hjelmen til fysisk træning samt den store fordel ved ikke at møde op på jobbet eller studiet med uglet hår. 

Dette skal du være opmærksom på ved brug af Airbag cykelhjelm

Det anbefales, at du bruger din innovative og oppustelige Høvding cykelhjelm på de almindelige, tohjulede cykler. Om du kører på elcykel eller ej er underordnet. 

Cykelhjelmene er udstyret med en teknologi, der er lavet til at være følsom overfor bevægelserne på de almindelige cykler. 

Algoritmerne i hjelmen er ikke sat op til at modtage bevægelsesmønstrene fra kørsel på ladcykel. Derfor skal du anvende de traditionelle hjelme, når du kører på en ”Christiania cykel” alene eller med dit barn (her skal både du og dit barn bære almindelige cykelhjelme). 

FAQ

🏆 Hvordan klarer Hövding cykelhjelm sig i test?

Vi samlet en oversigt testresultater af Hövding cykelhjelm. Du kan du læse mere på selve artiklen.

🔍 Hvorfor vælge Hövding cykelhjelm?

Hövding cykelhjelmen er revolutionerende, idet at det er en airbag-cykelhjelm og du derfor slipper for dilemmaet om hvorvidt din cykelhjelm ødelægger din frisure. Det er altså en oppustelig cykelhjelm, som fungerer som den velkendte airbag som findes i bilen – Den puster sig op når du er ved at styrte. Du kan du læse mere på selve artiklen.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger airbag-cykelhjelm?

Vi hos eRiders.dk anbefaler, at du overvejer dit behov og budget, da en airbag cykelhjelm fra Hövding er dyrere end en normal cykelhjelm, men vælger du cykelhjelmen fra Hövding, så slipper du for at gå på kompromis med sikkerheden og i stedet favorisere æstetikken. Med denne airbag-cykelhjelm ødelægger du ikke frisuren og minimerer samtidigt risikoen for slemme skader ved styrt.

Denne side er anmeldt af: Emily C. Andreasen Rating 10/10

eriders.dk

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.

Om skribent

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Find mere information

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.