Leder du efter en en høvding cykelhjelm?
Her er alt du skal vide

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag eRiders er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Når du vil passe godt på dig selv som cyklist i trafikken, er hjelme uundværlige. De mest innovative cykelhjelme på markedet er modellerne fra Hövding. Her får du en smart, moderne og praktisk airbag-cykelhjelm, der vil puste sig op i tilfælde af sammenstød og uheld. Herunder kan du læse mere om muligheder og fordele ved at bruge de populære cykelhjelme med oppustelige egenskaber. Du får viden om de forskellige modeller, og du får vigtig information om, hvilke personer der kan og må bruge en airbag cykelhjelm.

OBS:tidligere udvalgte produkter, som enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Vores udvalgte hövding cykelhjelme

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Hvad skal du overveje, før du køber et hövding cykelhjelme

Høvding cykelhjelmen bliver mere og mere populær hos danskerne. I takt med at flere cyklister har fået øjnene op for de mange praktiske fordele og sikkerhedsmæssige egenskaber ved hjelmene, designes der nye udgaver.

Airbag cykelhjelmen er lavet som en kraftig halskrave. Modsat den traditionelle hjelm kører du ikke med noget på hovedet, når du vælger sikkerhedsudstyret fra Høvding.
Det særlige ved hjelmene er deres innovative og tekniske design. Den nyeste model på markedet (3.0 udgaven) er udstyret med Bluetooth funktion. Downloader du Hövding appen til din smartphone, kan du følge med i dine data fra cykelturene.

Du får blandt andet indblik i, hvor mange kilometer du i gennemsnit kører om dagen eller om ugen, og du kan se din CO2-besparelse sammenhold med, hvis du gjorde brug af offentlig transport.

Høvding er en visionær virksomhed, der hver dag arbejder på at maksimere sikkerheden i trafikken.

Virksomheden anvender den nyeste teknologi, så der skabes løsninger, der har stor betydning for dig og din hverdag.

arrow-more

Vigtigt at vide om Høvding cykelhjelm og børn

Airbagcykelhjelmene i version 2.0 og 3.0 må anvendes fra personer på 15 år og opefter. Det er vigtigt for sikkerheden, at du følger produktvejledningen og brugsanvisningen som følger med din hjelm.

Overvejer du at købe sikkerhedsudstyret, skal du forholde dig til såvel alder som dit transportmiddel. Hjelmene er designet at blive brugt til almindelige, 2hjulede cykler.

Øg sikkerheden og få mere ud af din hverdagsmotion med en Hövding cykelhjelm

Vil du nyde din cykel mere og få den bedste motion, der skåner knæ og led, skal du forholde dig til dit udstyr. Det er mange gange det, der har den afgørende betydning, når det kommer til at skabe og opretholde motivation.

Der kan være forskellige årsager til at købe den populære og alsidige Høvding cykelhjelm, uanset hvor mange kilometer du cykler om ugen.

Det kan handle om fleksibilitet, komfort, træning eller sikkerhed. Typisk kombineres flere af disse grunde, når det kommer til at beslutte sig for at køre med den letgenkendelige beskyttelseskrave.

Samtidig med at du kommer til at blive lige så trygt og sikkert beskyttet, som du ville med en traditionel cykelhjelm, kan du få mere ud af din motion på cyklen.

Cykling er en skøn, alsidig og effektiv træningsform, som alle og enhver kan brænde kalorier af med og forbedre konditionen ved.

Når du kobler din hjelm op til din mobil, kan du få adgang til alle de vigtige data fra dine cykelture. Det betyder blandt andet, at du kan bruge hjelmen både til hverdagens CO2-venlige transport og til seriøs motion i fritiden.

Det kan være med til at motivere dig at cykle mere enten ud fra et aktivitetsperspektiv eller af hensyn til miljøet. I appen til din Høvding cykelhjelm kan du se, hvor meget CO2 du sparer vores miljø for, og du kan lave ugentlige eller månedlige statistikoverblik over antal kørte kilometer og gennemsnitlige hastigheder.

Høvding cykelhjelm og sikkerhed i trafikken

For mange mennesker kan det være en mental omstillingsproces at vælge en cykelhjelm med airbag, der er formet som halskrave. En stor del af vores sikkerhed på cykel handler om, at vi ved og kan se, at vores hoved er beskyttet. Når du bærer halskrave, kan du ikke visuelt se, at dit hoved er i sikkerhed i tilfælde af uheld.

Her handler omstillingsprocessen om, at du ved, at din moderne og gennemtestede hjelm på 0,1 sekund vil puste sig op og give maksimal beskyttelse af såvel hoved og ansigt.

Hjelmen puster sig op til (bogstavelig talt) at blive en stor airbag, der vil omkranse hele dit hoved med en lufttæt pude.

Der er forskel på, om den moderne cykelhjelm er det rette valg for dig. Det afhænger af din følelse af sikkerhed, dit budget og ikke mindst forfængelighed.

Det er ikke kun data fra din træning og indblik i dit bidrag til et mere miljøvenligt samfund, du får adgang til, når du forbinder din hjelm til Høvding appen.

Du kan indtaste, hvilke personer der skal kontaktes, hvis du skulle blive udsat for et færdselsuheld på cyklen. Herved vil dine oplyste kontakter automatisk blive kaldt op og orienteret om uheldet. Dette aspekt kan give dig ekstra sikkerhed og tryghed, når du ved, at dine forældre, en kæreste, en ægtefælle eller en god ven vil få information om, at du er kommet til skade.

Test af Høvding cykelhjelmen

Overvejer du at købe en airbag cykelhjelm, kan det få stor betydning for dig at kende til, hvordan sikkerhedsudstyret testes.

Høvding cykelhjelmene testes i forhold til følgende:

  • Sikkerhed
  • Brugervenlighed
  • Pris i forhold til kvalitet
  • Særlige egenskaber

Sikkerheden er det, hjelme til beskyttelse primært vurderes på. Airbag cykelhjelme udsættes for samme reaktionstest som de airbags, der findes i vores biler. Her testes hjelmene på mange forskellige måder og i kontrollerede situationer for at vurdere deres pålidelighed.

Resultaterne konkluderer, at hjelmene udløses i fuld tilstand efter 0,1 sekund. Det vil sige, at der går 0,1 sekund fra, at hjelmen har registreret et stød til, at den bliver pustet op i fuld tilstand omkring dit hoved.

I kraven sidder der sensorer, der er kodet med særlige algoritmer. Disse algoritmer er udført til at reagere på de bevægelser, som vil opstå i tilfælde af uheld.
Foruden reaktionstid bliver Høvding cykelhjelmene testet i forhold til deres brugervenlighed. Det skal være nemt og enkelt for dig at bruge din hjelm og få fuldt udbytte af egenskaber.

Med lysindikator, medfølgende USB opladerkabel og mulighed for at koble din hjelm op på Hövding appen, får du den mest alsidige og funktionelle cykelhjelm på markedet.

Ifølge Høvding er deres produkter 8 gange mere sikre end de traditionelle cykelhjelme. Producenten markedsfører udstyret som ”verdens sikreste cykelhjelm”.

Kilde: Jyllands-Posten.

Pris på Høvding cykelhjelme

Den nyeste 3.0 version er den dyreste model fra Høvding. Det er den model, der har de vigtige og betydningsfulde funktioner.

Prisen på den oppustelige cykelhjelm befinder sig på samme niveau som en professionel, traditionel hjelm til cykling.

Når du overvejer køb af ny hjelm, skal du både forholde sig til komfort, brugervenlighed, sikkerhed og forfængelighed. Det er ikke kun det store omfang af sikkerhed, du betaler for, når du vælger et produkt fra Høvding.
Det er også muligheden for at bruge hjelmen til fysisk træning samt den store fordel ved ikke at møde op på jobbet eller studiet med uglet hår.

Dette skal du være opmærksom på ved brug af Airbag cykelhjelm

Det anbefales, at du bruger din innovative og oppustelige Høvding cykelhjelm på de almindelige, tohjulede cykler. Om du kører på elcykel eller ej er underordnet.

Cykelhjelmene er udstyret med en teknologi, der er lavet til at være følsom overfor bevægelserne på de almindelige cykler.

Algoritmerne i hjelmen er ikke sat op til at modtage bevægelsesmønstrene fra kørsel på ladcykel. Derfor skal du anvende de traditionelle hjelme, når du kører på en ”Christiania cykel” alene eller med dit barn (her skal både du og dit barn bære almindelige cykelhjelme).

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Techradar.com

Techradar.com er en britisk hjemmeside, men de har skribenter over hele verdenen. Det er Storbritanniens største hjemmeside med indhold om forbrugerteknologi, bl.a. nyheder, anmeldelser og tests. De kalder sig med stolthed for nørder på området.

Techradar.com har lavet en anmeldelse af Hövding cykelhjelm 3.0., hvor de bl.a. fremhæver fordele og ulemper ved cykelhjelmen. De er især begejstrede for den høje sikkerhed og anbefaler den til gadgetnørder.

Anmeldelsen er udgivet den: 9. december 2019
Du kan se anmeldelsen her

Folksam

Folksam er et af Sveriges største forsikringsselskaber. På deres hjemmeside deler de indhold om forebyggelse af skader i hjemmet og i trafikken, samt tests af en lang række ting f.eks. cykelhjelme.

Folksam har lavet en stor test af cykelhjelme til voksne, hvor cykelhjelm 3.0. indgår. Her får den en god anmeldelse og 4/5 stjerner.

Testen er opdateret: 2021
Du kan se testen her

Kundeanmeldelser

Google

Google er en stor amerikansk IT-virksomhed, der nok er mest kendt for den online søgemaskine af samme navn. Derudover samler Google også brugeranmeldelser på forskellige produkter fra rigtig mange webshops.

Vi har taget udgangspunkt i brugeranmeldelser af Hövding cykelhjelm 3.0. Den har fået mange flotte anmeldelser og bliver bl.a. rost for den medfølgende app.

Du kan se alle anmeldelserne her

FAQ

Hvilken slags cykelhjelm er bedst?
Der findes mange gode cykelhjelme på markedet, men nogle af de bedste er blandt andet Høvding Cykelhjelme. Brandet er blevet enormt populær blandt danskerne, da hjelmene indeholder både praktiske og sikkerhedsmæssige egenskaber, som kan være en stor fordel at have i din cykelhjelm.
Når du skal finde frem til, hvilken størrelse cykelhjelm du skal bruge, skal du måle dit hoved. Det gør du nemmest ved at bruge et blødt målebånd, og du måler dit hoved omkring det punkt, hvor det er bredest. Målet skal matche størrelsen på din cykelhjelm.
Er alle cykelhjelme sikre?
Ja, alle cykelhjelme på markedet er sikre, da de skal leve op til en række sikkerhedsmæssige krav, før de kan blive solgt. Dog er der cykelhjelme, som er i en bedre kvalitet end andre hjelme. De kan give dig en større sikkerhed sammenlignet med andre modeller.
Hvad skal jeg vide, når jeg skal købe en cykelhjelm?
Når du skal købe en cykelhjelm, skal du vide, at det specielt er vigtigt, at du finder en cykelhjelm i den helt rigtige størrelse i forhold til dit hoved. Både en for lille og en for stor cykelhjelm kan være farlige at have på, hvis du kommer galt afsted.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme