El ladcykel test-oversigt:
De 1 bedste el ladcykler ifølge eksperterne

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

1 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarnejdet af research-specialister Bag eRiders er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

En ladcykel, også kaldet Christianiacykel, har længe været det optimale alternativ til en bil, hvis du bor i byen – og med god grund. Den er genial til at transportere dig selv, dine børn, hunden, andet gods eller indkøb hurtigt gennem byen eller på cykelstien. Den er det bæredygtige transportmiddel, og det er nemt at komme omkring i byen på en cykel. Desuden spares parkeringsafgiften.

Til gengæld kan det hurtigt blive en anstrengt fornøjelse, hvis der er tung last, flere børn i ladet eller at skulle træde i modvinden. Af netop disse årsager kan en lad cykel med motor være en fantastisk investering.

El-drevne ladcykler, også kaldet Christiania el ladcykel, topper på mange måder dem uden el. Har du planer om at supplere familiens vognpark med en el ladcykel, så bør du vælge en model, der matcher dit behov bedst muligt.

I denne guide vil du blive præsenteret for nogle gode bud på en moderne elektrisk ladcykel samt hvad du skal være opmærksom på, inden du køber. Det er en guide, der hjælper dig med at vælge den helt rigtige model til dine behov.

Sidste ændring: 24. januar 2023

Vi har rykket Centurion Challenger E-Cargo til outlet sektionen.

Det skal du overveje, før du køber en ny el ladcykel:

 • Sikkerhed: Selvom det virker fristende at stoppe ladet på cyklen fuld og trille afsted, så skal du stadig følge reglerne.
  Hvis du skal have børn eller andre passagerer med i ladet, skal cyklen være godkendt til det, der skal være sæder nok, og de skal være forsvarligt spændt fast. Overholder du ikke reglerne, kan du få en bøde – og sætte dine børn, venner og familie i fare.
 • Størrelse: I Danmark er det tilladt at køre på en ladcykel, der er max 1,25 m bred. Det er for at sikre, andre trafikanter og særligt cyklister kan komme forbi dig på cykelstierne.
  Overvej, hvor meget plads til passagerer og andet, du har behov for. Der er forskel i størrelsen fra model til model, og hvordan cyklen er designet og ladet indrettet.
 • Rækkevidde: Har du først prøvet en el-cykel, så er det svært at gå tilbage til at okse i pedalerne uden hjælp. Med en tungere cykel som ladcyklen er det vigtigt, at batteriets rækkevidde er nok til, at du kan komme både ud og hjem igen uden at skulle lade op. Bruger du din el ladcykel til faste ture, kan du tage udgangspunkt i afstanden, så du ikke ender med at løbe tør halvvejs i din rute.

arrow-more

Sådan udvælger og vurderer vi produkter på eRiders

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. De produkter, du finder i artiklen, forhandles ved én eller flere af vores partnere. Du kan finde vores partnere i de mange pristabeller, og det giver dig mulighed for at finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter i artiklen, beror vores anbefalinger på en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Data om brugeradfærd og -præferencer
 • 4
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af markedets bedste produkter, men en gennemgang.

Redaktionens anbefalinger

I en test foretaget af det internationale magasin Downtown-ebike.com er denne ladcykel blevet udnævnt som ”best buy”. I denne anmeldelse bliver den særligt rost for sin store rummelighed. Herudover lægger de særligt vægt på den kraftige elmotor og den tydelige, tyske kvalitet.

 • Effektiv motor
 • God plads
 • Tysk kvalitet

Mere om Bergamont E-cargoville LJ 70

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 44,2 kg
 • Lastevne: 100kg +
 • Rækkevidde: 140 km
 • Lastemål: 70 x 45 cm

Du får en meget alsidig ladcykel, og den bliver beskrevet som både fleksibel, hurtig og pålidelig. Den har et fedt rammekoncept, der både skaber et lækkert udtryk men også giver en høj komfort.

Lasteområdet er 70×45 centimeter og har en bund af massivt træ. Da der ikke er nogle rammer om lasteområdet, er det meget fleksibelt, og du kan bruge det til at transportere mange, store og klodsede ting uden problemer.

Redaktionens vurdering

Bergamont E-cargoville er én af de dyrere modeller på markedet, men ifølge Downtown-ebike.com er det svært at konkurrere med denne el-ladcykel, når det kommer til at skulle transportere store og upraktiske objekter.

Prisvenlig

80

Batteri

100

Bremser

85

Kraft

95

Alsidighed

90

Fordele og ulemper ved Bergamont E-cargoville LJ 70

Fordele

 • Ladet er let at fylde
 • Nem at manøvre med
 • Unikt design
 • Komfortabel at køre på

Ulemper

 • Ikke så effektiv på stejle skråninger
 • Larmer under sammenfoldning

Find den bedste el ladcykel til dig

Hvis du går og overvejer at købe en el ladcykel, så er du formentlig i gang med at tænke over, hvilken model, der ville passe bedst til dig og dine behov. For at finde frem til den bedste model til din livsstil, kan du med fordel stille dig selv følgende spørgsmål:

Hvad er det primære formål med cyklen? 

En ladcykel med el kan bruges til mange forskellige formål. Det store lad gør det nemlig muligt og nemt at fragte både børn, materialer, værktøj, kæledyr og andet. Skal du primært bruge cyklen til barnetransport, bør du vælge en med mulighed for at installere seler. Skal du fragte værktøj eller materialer, kan det være en idé i stedet at vælge en model som ”Workman”. Skal du fragte mindre maskiner med hjul eller kæledyr, kan du i stedet overveje en model med en praktisk rampe, som for eksempel modellen ”Dog”.

Skal den have særlige funktioner? 

Funktionerne er nok det vigtigste element, når du skal finde den rette el ladcykel. Tænk derfor gerne over, hvor mange hastighedsniveauer og gear du ønsker, samt hvor mange km du gerne vil kunne køre på en opladning. Overvej også gerne, om du har brug for særlige integrerede elementer såsom hydrauliske skivebremser, anti-tilt system eller punkterhæmmende dæk for mindre vedligehold.

Hvad må cyklen koste? 

En el lad cykels pris afhænger primært af funktioner. Hvis du ønsker mange forskellige praktiske funktioner, kan du derfor forvente at skulle betale en lidt højere pris. Er du på et stramt budget, bør du i stedet overveje hvilke funktioner, der er vigtigst for dig, og hvilke du måske kan undvære.

Vi håber, at du med denne artikel er blevet klogere på nogle af de mange skønne, avancerede og prisvenlige el ladcykler, der findes på markedet i dag, samt hvad du skal være opmærksom på, inden du køber.

Læs også: Her er de bedste sammenklappelige elcykler i test

Hvornår kan børn sidde i el ladcykel?

Hvis din ladcykel er godkendt til passagerer, og du har sæder til de små, så kan du nemt tage børn med foran i din el ladcykel, mens de er helt små.

Fordelen ved en ladcykel er, at du nemt kan have de mindste børn med dig og transportere dem. Du vil have ekstra god kontakt med barnet, hvis det sidder foran fremfor bagpå, når I kører. Det giver dig et godt overblik og mulighed for at høre og se, hvad de små foretager sig.

Hvis du skal have passagerer med på ladcyklen, skal der være siddepladser nok til alle. Sørg for at få installeret sæder til de små børn, der skal sidde i en sikker barnestol i trafikken. Du skal også huske den vigtige cykelhjelm, hvis der skulle ske et uheld.

Heldigvis har el ladcykler grundet vægtfordelingen svært ved at vælte, men tager du skarpe sving i høj fart kan det gå galt. Væn dig til at køre på din el ladcykel, før du tager passagerer med – store som små.

Undersøg hvor mange mennesker, der er tilladt at køre med på el ladcyklen. Ofte vil der være bestemte krav til antal personer og vægt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Downtown.ebike.com

Magasinet Downtown blev stiftet tilbage i 2011, men er efterfølgende blevet relanceret, dog med de samme oprindelige værdier. Fokuspunktet er cykelsporten, da teamet har en tro på, at cykler kan være med til bidrage til en positiv ændring på verdensplan. Begejstringen for cykelsporten kommer til udtryk via artikler, der forener viden med levende rejsebeskrivelser.
Downtown har bl.a. publiceret en længere anmeldelse af ladcyklen Bergamot E-cargoville LJ 70, der er kåret som et Best Buy. Det er en cykel, der gør det sjovt at køre stærkt, alt imens designet appellerer til en bred målgruppe. Ét af de få minusser er, at ladcyklen har det lidt sværere med stejle passager.

Læs hele anmeldelsen her

24timer

24timer er en populær gratisavis, der ramte markedet i 2006 og blev udgivet af JP/Politikens Hus. Avisen blev lukket i 2013, men levede senere videre via en fusion med en anden gratisavis, der i dag kendes under navnet MX.
24timer stod sammen med Dansk Cyklistforbund bag en test af 5 specifikke ladcykler. Testvinderen blev Winther Kangaroo Luxe, der scorede toppoint i testen. Redaktionen vurderede bl.a. cyklerne ud fra køreegenskaber, funktionalitet og sikkerhed. Især sikkerheden blev fremhævet i den endelige konklusion, og Winther Kangaroo Luxe blev betegnet som valget, hvis du går efter Volvoen i udvalget.

Testen er udgivet den: 19. december 2007
Du kan læse hele testen her

Mamaplaats.nl

Hollandske Mamaplaats har en bestemt målgruppe, og som navnet afslører, er det mødre. Platformen mikser bedst i test-indlæg med personlige beretninger fra andre mødre. Målsætningen er at skabe et fællesskab for mødre, uanset om man er nybagt mor eller den mere erfarne type.
Ladcyklen Johnny Loco E-Cargo Lima er blevet testet af redaktionen hos Mamaplaats, og den har en nået scoren 8,5/10. Det tæller op i vurderingen, at ladcyklen har en stor fleksibilitet og et lavt støjniveau, og det er en af de modeller, som redaktionen uden videre ville anbefale til børnefamilien.

Du kan læse hele testen her

FAQ

Hvilken el ladcykel er den bedste?
Hvilken el ladcykel, der er den bedste, det afhænger i høj grad af, hvad du specifikt søger. Dog kan du med fordel tage et kig på modellerne Bergamont E-cargoville LJ 70 og Christiania Bikes el ladcykel. Modellerne bliver rost for deres praktiske designs og gode kvalitet.
Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en el ladcykel?
Når du skal købe en el ladcykel, så på du specielt være opmærksom på, at det er vigtigt, at du prøver cyklen, inden du køber den. Med en el ladcykel er det vigtigt, at du føler, at du har kontrol over cyklen, når du er i bevægelse og skal dreje.
Det varierer fra model til model, hvor hurtig en el ladcykel kan køre. Dog har de fleste en tophastighed på omkring 20 til 25 km/t. Tophastigheden er sat ud fra, hvor hurtigt det er forsvarligt at køre på en el ladcykel, sådan at cyklen forbliver så sikker som muligt.
Er el ladcykler farlige?
Når du har købt dig en el ladcykel, er det vigtigt, at du øver dig på at køre på den et sikkert sted, inden du bevæger dig ud i trafikken. El ladcykler kan være lidt sværere at styre end en almindelig cykel, men de er ikke farlige at køre på.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Centurion Challenger E-Cargo

Winther Bikes Kangaroo Lite

Cargobike Delight Premium

Christiania Bikes el ladcykel

Johnny Loco E-Cargo Cruiser 5.2 El-ladcykel

Wildenburg Classic Electric charge bike (black) el ladcykel

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme