GoFast GX5 Test 2022
Anmeldelse af el-løbehjulet GoFast GX5

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

1 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag eRiders er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

El-løbehjulet GoFast GX5 er et fantastisk valg til dig, der søger en både nem og sikker e-transportløsning – leveret af en af de fremmeste danske producenter på markedet, GoFast.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Testvinder

Det elektriske løbehjul overholder alle de gældende danske regler og kan køre op til 25 km/t på én enkelt opladning. Perfekt til dig, der skal køre frem og tilbage til arbejdet eller skolen – og gerne vil gøre det på bæredygtig vis.

Den kraftfulde motor på 350W klarer tilmed lettere kuperede terræn i sublim stil. Så alt i alt får du med GoFast GX5 stort alle de basale funktioner, som du søger af et effektfuldt el-løbehjul – uden at skulle betale kassen for det.

GoFast GX5
Testvinder
 • Dansk kvalitet over hele linjen
 • 25 km/t på en enkelt opladning
 • Kraftfuld motor på 350W

Det skal du vide, inden du køber GX5

SPECIFIKATIONER

 • Topfart på 20 km/t eller 30 km/t
 • Rækkevidde på 25 km
 • Punktérfrie dæk
 • Vægt på 12 kg
 • Max. brugervægt på 100 kg
 • Hældning på 15° (bakker)
 • 350W børsteløs motor
 • CE-godkendt og E-mærket

Hastighed – vælg mellem 2 varianter
Har du kig på et elektrisk løbehjul som GX5, skal du være OBS på, at du kan vælge mellem to forskellige varianter. Den første model har en topfart på 20 km/t, mens den anden er klassificeret til 30 km/t. Vælger du den hurtigste variant på 30 km/t, vil løbehjulet ikke være lovligt på de danske veje. Du må imidlertid gerne bruge det på private villaveje, men ikke på cykelstier. Du skal derfor gøre op med dig selv, om du ønsker dig et lovligt eller ikke-lovligt løbehjul. Spørg dig selv om, hvor og hvordan du vil bruge dit løbehjul i hverdagen: Skal det være et legetøj til fritidsbrug eller et egentligt transportmiddel?

El-løbehjul i letvægtsdesign
GoFast GX5 er forarbejdet af legeret aluminium, så du kan roligt forvente dig et særdeles let og mobilt, men stadig holdbart design. Løbehjulet vejer blot 12 kg og kan klare en max. brugervægt på 100 kg. Det vil derfor ikke være velegnet til alle børn eller voksne. Ifølge producenten må du som bruger max. have en højde på 210 cm.

Fartpilot som ekstra feature
Når du nærstuderer listen over ekstra features for GoFast GX5, er der flere innovative ting, der springer i øjnene. Du kan f.eks. glæde dig til at skulle bruge fartpiloten, der sikrer, at du holder farten – også selvom du ikke trykker på speederen. Der er også flere muligheder for at igangsætte løbehjulet. Enten kan du sparke det i gang eller bruge speederen.

Mere om GoFast GX5

SPECIFIKATIONER

 • Topfart på 20 km/t eller 30 km/t
 • Rækkevidde på 25 km
 • Punktérfrie dæk
 • Vægt på 12 kg
 • Max. brugervægt på 100 kg
 • Hældning på 15° (bakker)
 • 350W børsteløs motor
 • CE-godkendt og E-mærket

eRiders's vurdering

Hos eRiders har vi en forkærlighed for GoFast-modellerne og specifikt GX5, som i vores tidligere test-oversigter er blevet kåret som bedst til prisen. GX-modellerne hører til de mere prisvenlige el-løbehjul, og med tanke på opdateringerne for GoFast GX5 får du nu ekstra meget for pengene.
Det er i øvrigt værd at bemærke, at modellen ofte løber med flotte placeringer i diverse tests – især når det kommer til forholdet mellem pris og ydeevne.

Du får en rækkevidde på 25 km/t på én enkelt opladning modsat de tidligere 20 km/t for GX4, ligesom el-løbehjulet både har fået en bedre acceleration samt bedre håndtering af stejle bakker. Det er dog vigtigt for os at påpege, at GoFast GX5 stadig kan have nogle problemer med de stejleste bakker i terrænet. Så hvis du allerede nu ved, at du får brug for et løbehjul til de meget kuperede terræner, kan det være en fordel at gå efter den lidt dyrere model.

Ellers er der rigtig mange gode ting at sige om GoFast GX5, som vil få dig til at føle dig ganske sikker og komfortabel i trafikken. El-løbehjulet har eksempelvis lys både for og bag, skivebremser bagtil samt en dobbeltaffjedring på baghjulet. Hos eRiders vil vi også gerne rose de punkterfrie dæk, da du her slipper helt for at skulle lappe dækkene fra tid til anden. Dækkene er endvidere stødabsorberende og måler 21,5 cm (8,5”) i diameter.

Som bruger af GoFasts elektriske løbehjul får du adgang til en app, hvad enten du benytter dig af en Android eller iPhone telefon. Det tilfører en ekstra funktionalitet, og du kan eksempelvis benytte den elektroniske lås via appen.

GoFast GX5 har en vægt på 12 kg og har en forholdsvis simpel foldemekanisme. Du vil derfor få nemt ved at transportere den ind og ud af bussen eller toget. Det vil være en god løsning til dig, der ofte pendler og gerne skifter mellem forskellige transportmidler – eller som har behov for at kunne pakke el-løbehjulet i bilen fra tid til anden.

For at opsummere vores synspunkter: GX5-modellen har fået flere nyttige opdateringer, der præcis som GX4 gør den til en favorit hos stort set alle, der ønsker sig et billigt og effektivt el-løbehjul. Især den ekstra acceleration og den længere rækkevidde er de store plusser. Opdateringerne piller dog stadig ikke ved, at GoFast GX5’s største kritikpunkt er den manglende trækkraft ved de ekstra stejle skråninger.

Fordele og ulemper ved GoFast GX5

Fordele

 • Punktérfrie dæk
 • Dobbeltaffjedring på baghjulet
 • Elektronisk lås via appen
 • LED-display
 • Lys både for og bag
 • Skivebremser
 • Nem at klappe sammen

Ulemper

 • Kan have det sværere med stejle skråninger

Er GoFast GX5 et godt løbehjul?

Det hurtige svar er et klart og rungende ja, hvis du vel at mærke søger et prisvenligt el-løbehjul og kan ”nøjes” med en mindre rækkevidde. GoFast GX5 vil være et meget anbefalelsesværdigt valg for mange; det hører til et af de bedste el-løbehjul til prisen, ikke mindst her hos eRiders, hvor vi også har test-oversigter for alt fra de bedste elektriske skateboards til de bedste segboards og hoverboards.

GX5 har ligeledes fået flotte testanmeldelser hos flere andre medier. Der er ret stor enighed i de enkelte GoFast GX5 test, at løbehjulet præsterer super godt i forhold til den favorable pris. Det gælder blandt andet, når det kommer til at forcere de forskellige terræner – dog kan der spottes en lille svaghed, når det kommer til de noget stejlere stigninger. Men til lettere kuperede terræner og bykørsel vil du ikke opleve de store problemer.

Mange funktioner og høj hastighed

El-løbehjulet har også mange funktioner, som gør det ekstra sjovt at benytte en e-køretøj. Det gælder bl.a. brug af app, LED-display og en god topfart på 20 km/t (eller 30 km/t, hvis du vælger den hurtigere variant).

Ligesom der ikke er noget at udsætte på hverken funktioner eller hastighed, er materialekvaliteten også præget af en høj dansk kvalitet. En ekstra bonus er, at du får tilbudt dansk service, hvis du skulle få brug for at få repareret noget på dit elektriske løbehjul. GoFast er en af de eneste danske forhandlere, der har eget el-løbehjulværksted, ligesom alle reservedele er på lager. Derfor kan du også regne med lynhurtige reparationer, typisk samme dag. GoFast er desuden en af de førende forhandlere af alverdens e-køretøjer og har stor ekspertise inden for området, så der er mange ting, der taler for at vælge en GoFast-model.

Spiller en lang rækkevidde en rolle for dig, kan du få behov for at gå op i prisklasse. Med GX5 Long Range kan du f.eks. få en rækkevidde på 35 km, mens GoFast Pro tilbyder en rækkevidde på op til 45 km på en enkelt opladning. Du vil med Pro-modellen også få en både større motor og max. brugervægt. GX5 er f.eks. kun klassificeret til en max. brugervægt på 100 kg, hvilket vil udelade flere brugere. Så jo, GoFast GX5 er bestemt et godt el-løbehjul inden for sin kategori, men det har også nogle naturlige begrænsninger som følge af den lavere pris.

GoFast GX4 vs. GoFast GX5

GoFast GX5 er en direkte videreudvikling af GX4-modellen, og den omfatter flere forbedringer. GoFast har især fokuseret på elementer som ekstra motorkraft, acceleration og en opgradering af batteriet. GX5-modellen er bl.a. udstyret med et lidt større lithium-batteri på 7,8 aH vs. 7,4 aH for GX4. Den opgraderede børsteløse motor tæller endnu en af forbedringerne, og motortypen er generelt kendt for at kunne give en større power samt bedre holdbarhed end traditionelle motorer, bl.a. når det kommer til at trække el-løbehjulet op ad større skråninger.

De forskellige opgraderinger har alle sigtet mod at optimere rækkevidden på GX5, og med GX5 får du en 5 km længere rækkevidde end med GX4, ligesom du kan vælge GX5 Long Range med en endnu længere rækkevidde.

Som tilfældet ofte er med nye modeller, er der også blevet kælet for flere features. Det gælder bl.a. appstyringen samt den integrerede fartpilot og muligheden for enten at skubbe løbehjulet i gang eller starte det med en speeder.

Så alt giver GoFast GX5 el løbehjul dig en bedre trækkraft end GX4-modellen – et af de vigtigste parametre, når du vælger dit nye elektriske løbehjul. Der vil dog stadig være dyrere modeller, der er bedre egnet til det kuperede terræn.

Hvem er GoFast GX5 til?

El løbehjul GoFast GX5 er til dig, der ikke har behov for den allermest avancerede model, men som dog stadig gerne vil have en forholdsvis god trækkraft og rækkevidde. Samtidig er det et af de mere prisvenlige el-løbehjul.

Givet den kortere rækkevidde på 25 km på en enkelt opladning er el-løbehjulet bedst velegnet til dig, der skal tilbagelægge kortere strækninger. Det kan f.eks. tænkes at være fra hjemmet til uddannelsesstedet inde i byen. Den lave vægt på 12 kg og simple foldemekanisme gør det også nemt at transportere løbehjulet i løbet af dagen. Så GX5 passer i virkeligheden ret godt til dig, der skal pendle fra A til B.

GoFast GX5 kan sagtens håndtere et lettere kuperet terræn, men det har ikke sin force på de stejleste strækninger med sin hældningsgrad på 15 grader. Du skal derfor overveje, hvor du skal køre med dit nye elektriske løbehjul – og om du vil få mere ud af at gå op i en dyrere prisklasse.

Én ting er terrænet, en anden ting er brugeren. Du skal være ekstra opmærksom på, at el-løbehjulet er klassificeret til en brugervægt på 100 kg – og det er bestemt ikke den højeste klassificering. Du bør altid overholde producentens sikkerhedsanvisninger, da du ellers vil kunne beskadige el-løbehjulets forskellige dele. Du risikerer ligeledes personskader, hvis du kører på et for let el-løbehjul.

Regler for brug af elektrisk løbehjul

Udover en max. brugervægt på 100 kg skal du også være sikker på, at du ikke lader børn under 15 år stå alene på el-løbehjulet. De vigtigste regler for brugen af elektriske løbehjul er:

 • Du skal være fyldt 15 år for at kunne køre alene på et elektrisk løbehjul.
 • Er du under 15 år, skal du følges med en voksen (vedkommende skal være fyldt 18 år).
 • Der må kun være én person på løbehjulet.
 • El-løbehjul må ikke kunne køre hurtigere end 20 km/t, hvis de skal anvendes på offentlige veje.
 • Der skal anvendes cykelhjelm under kørslen.
 • Der skal køres med lys hele døgnet.

FAQ

Kan alle aldre bruge GoFast GX5?
Ja – men under visse betingelser. Som udgangspunkt skal du være fyldt 15 år for at kunne benytte el-løbehjulet. Er du ikke det, skal du være i følge med en voksen, når du benytter løbehjulet. Vær også OBS på, at el-løbehjulet er klassificeret til en max. brugervægt på 100 kg, hvilket sætter en naturlig begrænsning for kundesegmentet.
Hvad koster GoFast GX5?
GoFast GX5 ligger i et prisniveau på lige over 3000 kroner. Det bliver derfor også betragtet som et af de billigere el-løbehjul. Du kan også ofte finde kampagnetilbud på GoFast GX5, hvor du gerne sparer et par hundrede kroner. Du kan således gøre et godt fund til prisen – og ikke kun i forbindelse med Black Week.
Er GoFast GX5 et godt valg?
GoFast GX5 er et super fint valg af elektrisk løbehjul. Det klarer sig dels flot i diverse tests, og dels er det hentet fra en af de mest prominente danske producenter, GoFast. Begge dele vidner om en høj kvalitet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme